ESNAFIMIZA İŞ YERİ VE ARAÇ MÜJDESİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ESNAFIMIZA İŞ YERİ VE ARAÇ MÜJDESİ
Haberin Tarihi: 30.10.2017 18:08:00 - Okunma Sayısı:2533 defa okundu.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün, Esnafa verilen 150 bin liralık kredi limitinin 200 bin liraya çıkarılması kararının, ekonominin canlandırılması açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.

ESNAFIMIZA İŞ YERİ VE ARAÇ MÜJDESİ
Başbakan Binali Yıldırım tarafından geçtiğimiz gün açıklanan esnafa yönelik yeni kredi paketi, esnafı sevindirdi. Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün, Esnafa verilen 150 bin liralık kredi limitinin 200 bin liraya çıkarılması kararının, ekonominin canlandırılması açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Öngün; “yeni iş yeri alan esnafımıza verilecek  500 bin liralık kredi, esnafımızın kiracılıktan kurtulması adına çok önemli bir destek" dedi.
Yeni kredi paketiyle ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün, “2016 yılında Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu olarak görevimize başladığımız tarihten itibaren esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak üzere kooperatifimiz kefaletiyle Türkiye Halk Bankası kaynaklarından kullandırdığımız Hazine Destekli Kredilerden esnaflarımızın en iyi şekilde yararlanabilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz. Ülkemizde Merkez Birliğimiz tarafından kooperatiflerin başarısına göre kullanım hakkı kazandıkları esnaf kredileri için 100.000 TL. olan Esnaf Kredi Limitimiz değerli ortaklarımızın da destekleriyle önce üst limit olan 150.000 TL.’ye, şimdi de 200.000 TL.’ye çıkarılması çok önemli” diye konuştu.
Öngün, İşletme kredisinin de 500.000 TL.’ye çıkarılmasının da esnafımızın kiracılıktan kurtulması adına çok önemli bir destek olduğunu ifade etti.
Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün, kullandırılacak olan bu kredilere  %5 faiz uygulanacağını konuşmalarında dile getirdi.
Taşıt Kredi desteğinden sadece ulaştırma sektöründe çalışan değil, işiyle ilgili araç kullanan esnaf ve sanatkarın da yararlanacağını vurgulayan Yusuf Öngün, “taşıt edinme kredisinin vadesi azami 60 ay, geri ödemesi ise aylık ve üçer aylık dönemlerde yapılacak” dedi.
Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün 500.000TL. şahıs üst limitli yatırım taşıt ve işyeri edinme kredi uygulamasının ayrıntıları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:
1- İşyeri edinme kredisinin vadesi azami 120 ay, geri ödemesi aylık veya üçer aylık dönemlerde yapılacaktır.
2- Taşıt edinme kredisinin vadesi azami 60 ay, geri ödemesi ise aylık ve üçer aylık dönemlerde yapılacaktır.
3- Yatırım kredilerinden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımızın en az 1 yıllık faaliyet süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir.
4- Krediler bir defada kullandırılacak, parçalı kullanım veya ikinci bir işyeri alımına yönelik kullandırım yapılmayacaktır.
5- Taşıt edinme kredisinde aracın sıfır kilometre olması gerekmekte olup, anahtar teslim fiyatının tamamına kadar kredi kullandırılabilecektir. 
6- Yapılacak kesintiler işletme kredisinde yapılan kesintilerle aynı nitelikte ve oranda olacaktır.
Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün, TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül ile S.S. Altıncı  Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural’a girişimlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. 
Öngün, uygulamaya konulan yeni düzenlemenin tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diledi. 
EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap