MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ?TEN HASTANE AÇIKLAMASI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ?TEN HASTANE AÇIKLAMASI
Haberin Tarihi: 4.11.2017 10:49:00 - Okunma Sayısı:3140 defa okundu.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 75 yataklı olarak programa alınan Eğirdir Devlet Hastanesi’nin 100 yatağa çıkarılması için çalıştıklarını söyledi.

MİLLETVEKİLİ BİLGİǒTEN HASTANE AÇIKLAMASI

                AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 75 yataklı olarak programa alınan Eğirdir Devlet Hastanesi’nin 100 yatağa çıkarılması için çalıştıklarını söyledi.

                Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin yıkılıp yerine yeni bir hastane yapılması konusunda açıklamada bulundu. Yıkılması gündemde olan Eğirdir Kemik Hastanesi’nin arazisine  yeni bir devlet hastanesi yapılacağını hatırlatan Milletvekili Bilgiç, “75 Yataklı Eğirdir Devlet Hastanesi yatırım programına alındı.   

                 100 yatağa çıkarılması görüşülüyor. En kısa sürede inşaatın başlaması için çalışıyoruz” dedi.

                1952 yılında rahmetli  Adnan Menderes döneminde hizmete açılan Eğirdir Kemik Hastanesi, hastaların şifa bulmaları üzerine ilerleyen dönemlerde Türkiye’nin en gözde hastanelerinden biri konumuna ulaştı ve bunun üzerine Türkiye’nin çeşitli illerindeki hastalar şifa aramak için Eğirdir’e gelmeye başladı. Bin yatak      kapasiteli hastanede yoğun ilgi nedeniyle yatan hasta sayısının zaman zaman 2500’lere ulaştığı ancak tıp alanındaki gelişmelere paralel olarak artan uzman doktor sayısı ve bu doktorların ilçelerde de görevlendirilmeleri üzerine Eğirdir Kemik Hastanesi’ne ilginin azaldığı ve bugün itibariyle yatak sayısının 100’lere kadar gerilediği belirtildi. Söz konusu hastanenin misyonunu tamamladığı için devletin yatırımından mahrum kaldığına dikkat çeken Eğirdir halkının, başta Isparta milletvekilleri olmak üzere, Sağlık Bakanlığı’ndan ve dolayısıyla devletinden beklentisi şöyle: “Madem ki hastanemiz misyonunu tamamladı, madem ki misyonunu tamamladığı için gerekli yatırımlar yapılmıyor, gerekli ihtiyaçlar karşılanmakta nazlanılıyor, madem ki hastanemizin yıkılıp yerine başka bir hastane yapılması gündemde, o zaman lütfen elinizi çabuk tutun, yeni hastanemizin inşaatına bir an önce başlanmasını sonra da tamamlanarak hizmete açılmasını sağlayın.”

                Bu arada, “dal” hastanesi olduğu için belirli branşların dışında doktor bulunmayan Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin yerine yapılacak devlet hastanesinde hemşehrilerimizin taleplerine daha fazla karşılık verebilecek branşların hizmete açılacağı kaydedildi. Birkaç branşın dışında doktora görünmek isteyen Eğirdirlilerin Isparta’ya gitmek durumunda kaldığını belirten yetkililer, devlet hastanesinin yapılması halinde Eğirdirlilerin bu sorundan kurtulacağını söylediler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap