ISPARTA'YI EĞİRDİR İRFAN KAYNAK ORTAOKULU TEMSİL EDİYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA'YI EĞİRDİR İRFAN KAYNAK ORTAOKULU TEMSİL EDİYOR
Haberin Tarihi: 8.12.2017 18:46:00 - Okunma Sayısı:2617 defa okundu.

EĞİRDİR İRFAN KAYNAK ORTAOKULUNDAN “81 İLİZ HEPİMİZ BİRİZ ETWİNNİNG PROJE SERGİSİ”

Türkiye genelinde 81 farklı ilden 81 öğretmen bir araya gelerek yerli üretim ve kültürel değerlere destek vermek amacıyla anlamlı bir proje geliştirdi. Proje eTwinning kapsamında da onaylandı. Kısa sürede proje bütün eğitim camiasında duyuldu. Valiliklerden, Belediyelerden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden ve turizmcilerden tam not ve tam destek aldı.

81 ilin öğretmenleri 13 Aralık'ta eş zamanlı olarak hazırladıkları her ilin posterini yani 81 posteri sergileyecekler. Projede Isparta ilini Eğirdir İrfan Kaynak Ortaokulu temsil edecek

81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan bu sergide ayrıca her ilde 81 öğrenci görev alacak. Ülke genelinde fiili olarak 6561 öğrenci görev alacak, her ilin tanıtımını on binlerce kişiye anlatacaklar ve Yerli üretime dikkatleri çekecekler.

Bu projede Isparta ilini de Eğirdir İrfan Kaynak Ortaokulu temsil edecek. İrfan Kaynak Ortaokulu, 13 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 14.00’de Eğirdir’de Vergi Dairesi üstü Belediye Konferans Salonunda çalışmalarını sergileyecek. 

81 İLİZ HEPİMİZ BİRİZ ETWİNNİNG PROJE ile ilgili bilgi veren Proje yürütücüsü Eğirdir İrfan Kaynak Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Buse Ölçer şunları ifade etti:

“81 İliz Hepimiz Biriz Projesi  tüm Türkiye çapında Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğu olan etwinning onaylı her ilimizden bir öğretmenin gönüllü olarak katıldığı bir projedir. Isparta ilimizi Eğirdir İrfan Kaynak Ortaokulu temsil edecektir.

Projenin gerekçesi; ülkemizde üretilen ürünler hakkında öğrencilerin yerinde bilgi edinememesi, Yerli Malı Haftası kutlamalarının okullarda yeme içme etkinliği ile sınırlı kalmasıdır.

Projenin amacı; yerli mallarının tüketiminin arttırılmasını sağlamak, ülkemizde üretilen ürünler hakkında bilgi edinmek, milli birlik ve beraberlik duygularının gelişmesidir.

Projenin hedefleri; yerli malı tüketiminin bilinçli olarak arttırılabilmesi, etkinlik esnasında Türk malları hakkında bilgi sahibi olabilme, milli birlik ve beraberlik duygularını yaşatarak birlikte çalışmalara katılabilme, öğrencilerin genel kültür alanlarında araştırma yapabilmesini sağlamak, öğrencilere ülkemizde üretilen ürünler hakkında bilgilerin görsel yolla anlatabilme ve eş güdümlü çalışabilmektir.

Hızla gelişen teknolojinin yararlarının yanında getirdiği zararları, köyden kente göç neticesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçi sayısının hızla azalması, toptan ve perakende satışlarda hem satıcının hem de tüketicinin yerel ürünlerden uzaklaşması, ithal ürünleri tercih etmesi gibi nedenler yerli mallarının tekrar gündeme gelmesi ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.

Ortaya çıkan bu ihtiyaçtan yol alarak “81 İliz Hepimiz Biriz” projesini oluşturduk. Projeye katılan gönüllü öğretmenlerimizle iş birliği yaparak çalıştık. Araştırdık, fikir alışverişinde bulunduk, birbirimize destek olduk. Öğrencilerimizi ve velilerimizi de bu projeye dahil ederek güç birliği sağladık. Neticede 13 Aralık 2017 Çarşamba günü tüm Türkiye’de ve Eğirdir’de Vergi dairesi üstü belediye Konferans Salonunda saat 14.00’de çalışmalarımızı sergileyeceğiz.

Projenin gerçekleşmesi ve sergilenmesi aşamaslarında bizlere maddi ve manevi destek olan Sayın Kaymakamımız Abdullah Akdaş, Sayın Belediye Başkanımız Ömer Şengöl ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Sezgin ve Şube müdürlerimize teşekkür ederiz” dedi. 

Eğirdir İrfan Kaynak Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Buse Ölçer, 13 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 14.00’de açılacak olan proje sergisine bütün halkımızı ve öğrencilerimizi davet etti.


Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap