EĞİRDİR MESEM'DE KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MESEM'DE KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
Haberin Tarihi: 12.12.2017 16:48:00 - Okunma Sayısı:1487 defa okundu.

Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünce, çırak öğrencilerin motivasyonu ve iş disiplinini artırmak, İlçemizdeki mesleklerinde başarılı esnafların tecrübe ve tavsiyelerinden yararlanmalarını amacıyla ‘Kariyer Günü Etkinlikleri’ düzenleniyor.

EĞİRDİR MESEM'DE KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünce, çırak öğrencilerin motivasyonu ve iş disiplinini artırmak, İlçemizdeki mesleklerinde başarılı esnafların tecrübe ve tavsiyelerinden yararlanmalarını amacıyla ‘Kariyer Günü Etkinlikleri’ düzenleniyor. Bu kapsamda ilk etkinlik 11 Aralık 2017 Pazartesi günü saat 10:30’da Kurumumun Konferans salonunda gerçekleşti. İlçemiz Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat YALKIN, S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf ÖNGÜN, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halil ERFİDAN çırak öğrenciler ile biraraya gelerek meslekleri hakkında bilgiler verdiler. Kariyer günü etkinliğine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın KARAKAYA’da katıldı. Katılımcılar, çırak ve kalfaların kendi meslek alanları ile ilgili olarak, başarılı olabilmeleri için tavsiyelerde bulundular.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat YALKIN; Çırak öğrencilere işyeri açmak için hangi yolları izleyeceklerini, işlemlerin devamı ve başarısı için  nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve İlçemizdeki Esnaf ve Sanatkârlar Odası faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı.

S.S. Eğirdir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf ÖNGÜN; çırak öğrencilerimize, meslek hayatlarında sabırlı ve azimli olmalarının önemini anlatarak esnafların kredi çekebilme şartları hakkında bilgilendirme yaptı.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halil ERFİDAN ise; Esnaflarda bulunması gereken özelliklerden bahsederek; Güvenilir olmak, Dürüstlük, Çalışkan olmak, Tutumlu ve İstikrarlı olmak, Atölyede veya İşyerinde  personel çalıştırılıyor ise adaletli davranmak, personele güvenmek ve personelin güvenini kazanmak gibi vb. konularda açıklamalarda bulundu. Daha sonra katılımcılar, öğrencilerden gelen soruları cevapladılar.

Çırak öğrenci ve kalfalar tarafından son derece faydalı olan bu etkinlikleri sürdüreceklerini söyleyen, kurum Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Karatuğ, "İlçemizin ileri gelen esnaflarıyla, çıraklarımızı buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap