Kızılay Tır’ı yarın Eğirdir’de

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kızılay Tır’ı yarın Eğirdir’de
Haberin Tarihi: 5.1.2018 10:08:00 - Okunma Sayısı:2544 defa okundu.

Hastanelerde Kan Stokları Azaldı

Kızılay Tır’ı yarın Eğirdir’de

Hastanelerde Kan Stokları Azaldı

 

 

 

Türk Kızılayı Isparta Kan Bağış Merkezi tarafından yarın Eğirdir’e, Kan Tedarik Tırı’nın gönderileceği bildirildi.

İklim şartları nedeniyle, kan bağış oranında hayli düşüş olduğunu bildiren Isparta Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, hastanelerimizde kan stoklarının azaldığını, kan bekleyen hastalar için yarın (6 Ocak 2018 Cumartesi) günü saat 10.00-17.30 arasında Eğirdir Hızırbey Camii arkasına gelecek Kan Tedarik Tır’ına vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmasını dilediler.

Türk Kızılayı Isparta Kan Bağış Merkezi tarafından yapılan açıklama şu şekilde.

“Ülkemizin, güvenli kan ihtiyacının karşılanması sorumluluğu Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında Türk Kızılayına verilmiştir. Türk Kızılayı, verilen bu büyük sorumluluğu yerine getirmek amacıyla yasal çerçevede tanımlanan bölgesel kan bankacılığı sistemini uygulamaya geçirmiştir. Ülkemizin öz yeterliliğinin gönüllü, karşılıksız ve düzenli kan bağışçılarından elde edilmesi hedefi ile kurulan bölgesel temelli kan hizmetleri yapısı, kendi iç izleme değerlendirme sisteminin etkinliğini ulusal ve merkezi yapıda geliştirdiği ve yönettiği Kan Bankacılığı Bilgi Yönetim Sistemi ile sağlamaktadır. Kan bankacılığının temel önkoşulu kalite güvencesi kapsamında yürütülen faaliyetler hizmet alanına özel gereklilikler çerçevesinde standardize edilmekte, iç ve dış denetimlerle sistemin devamlılığı güvence altına alınmaktadır. Türk Kızılayı tarafından yürütülen kan bağışının önemine ilişkin farkındalık projeleri, toplumda oluşan bilinci kucaklayarak gönüllü ve düzenli kan bağışçıları ile güvenli kanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında büyük destek görmektedir.

 

Ulusal Kan Otoritesi Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Şubat 2012 tarihinde başlatılan “Türkiye’de Kan Tedarik Sisteminin Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi” ile ülkemizin kan ve kan bileşeni ihtiyacının ulusal çapta karşılanabilmesi amacıyla ülke genelinde tüm kullanıcılara yönelik bilimsel çalışmalarla analizler yapılmış, sistemin sürdürülebilirliğinin sağlanması kapsamında Ulusal Standartlar ve Rehberler oluşturulmuştur. Teknik kapasitenin artırılması amacıyla kan hizmet birimi çalışanlarına kan bankacılığı ve transfüzyon tıbbı uygulamalarına yönelik eğitimler verilmiştir. Sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak amacı ile standart eğitim materyalleri ile ülke genelinde kullanılabilecek eğitim modülleri oluşturulmuş, toplam kalite yönetimi, kalite kontrol, hemovijilans ve kanın klinik kullanımı gibi teknik eğitimler yaygınlaştırılarak büyük başarı sağlanmıştır.

 

“Güvenli Kan” teminine büyük önem veren Türk Kızılayı, 2016 yılında toplamda 2.141.765 ünite kan bağışı alınmış ve ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunulmuştur. Türk Kızılayı, ülkemizin bir yıllık kan ihtiyacı olan tahmini 2.700.000 ünitenin tamamını gönüllü ve güvenli kan bağışçılarından sağlamayı hedeflemektedir.

 

İlimiz hastanelerinde yıllık 25.000 ünite kana ihtiyaç duyulmaktadır, her ay yaklaşık 2.200 ünite gönüllü Kan bağışı yapılması gerekmekte ve bu ancak kan bağışı bilincinin yaygınlaşması ve gönüllü kan bağışçı sayısının artması ile mümkün olabilecektir. Unutulmamalıdır ki kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır ve kaynağı yalnızca insandır. Bu yüzden birbirimize ihtiyacımız var. Gönüllü kan bağışçılarına ihtiyacımız var. Siz Kurumsal Bağışçılarımızdan ricamız hasta ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaç duyduğu kan ihtiyacının karşılanabilmesi, mağduriyet yaşanmaması için: Kan Bağış merkezimiz tarafından düzenlenen kan bağış ekiplerine destek verilmesi, çalışanlarınızın kan bağışına yönlendirilmesidir. İlginize ve ihtiyaç sahipleri için vereceğiniz desteğe teşekkür ederiz.

Kan Tedarik Sisteminde; arz-talep dengesinin sağlanarak verimli yönetilebilmesi amacıyla farklı düzeylerde uygulanabilir planlamaların yapılabilmesi ve hayata geçirilebilmesi sistemin sürdürülebilirliği açısından oldukça önemlidir. Bakanlığımız ve Türk Kızılayı tarafından yürütülen bu projeye desteklerini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlar ile emek veren herkese; Türk Kızılayı ve Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü adına teşekkürlerimizi sunarız.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap