Eğirdir'de Okuryazarlık Seferberliği Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de Okuryazarlık Seferberliği Başladı
Haberin Tarihi: 12.2.2018 14:14:00 - Okunma Sayısı:1071 defa okundu.

Haydi bir kalem de sen tut

Milli Eğitim Bakanlığınca, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından canlı yayında başlatılan Okuryazarlık Seferberliği için çalışmalar Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi'nde de başladı.

Kurslar 5 Mart´ta başlıyor

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, Okuryazarlık Seferberliği çalışmalarının ilk döneminin 5 Şubat-15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsayacağını. Bu kapsamda, 5-19 Şubat 2018 tarihleri arasında halk eğitimi merkezi tarafından ilçemizde tüm köy ve mahallelerimizde okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli alan tarama çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Kurslar, 5 Mart´ta başlatılacak ve en geç 11 Mayıs´ta tamamlanacak

Seferberliğin ilk döneminin 5 Şubat-15 Mayıs tarihlerini kapsayacağını ve kursların en genç 5 Mart´ta başlatılacağını bildiren Şanal, seferberlik kapsamında açılacak okuma yazma kurslarında halk eğitim merkezleri ve ilkokul sınıf öğretmenlerinin görevlendirileceğini dile getirdi.  Şanal, başvuruların halk eğitim merkezleri ve okullara yapılacağını söyledi. Kurslarda Bakanlığın hazırladığı ve Talim ve Terbiye Kurulu´nun onayından geçen yeni eğitim programının uygulanacağını ifade eden Şanal, hazırlanan öğretim materyallerinin de kursiyerlere ücretsiz dağıtılacağını dile getirdi.

"Bakanlığımızca  Okuma yazma kurslarına katılmakta ve devam etmekte zorluk yaşayanların önündeki engelleri kaldırmaya yönelik kampanyaya destek veren kurum, kuruluşlar ve gönüllüler ile mahallinde çözüm üretilmesi sağlanacak. Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmeleri amaçlanmaktadır." ifadelerini kullanan Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, okuma yazma bilmeyen her vatandaşın en kısa zamanda Halk Eğitim Merkezi veya okullarımıza başvurmaları gerektiğinin altını çizdi.

İletişim için Tel: 246 3112902

Okuryazarlık Seferberliği

2008 yılına girildiğinde okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin sayısının 4 milyon 863 bin 414 kişi (yüzde 9,24) iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın başlattıkları ve gerçekleştirdikleri "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası sonunda 2012 yılında bu sayının 2 milyon 784 bin 257 kişiye (yüzde 4,93) düşürülmüştür.

2017 TÜİK verilerine göre 80 milyon 810 bin olan Türkiye nüfusunun 60 milyonunun 14 yaş ve üzerinde olduğunu hatırlatan Yılmaz, bu nüfustan, örgün eğitim çağı dışına çıkmış olanlardan 2 milyon 462 bin 613´ünün (yüzde 4,09) halen okuma yazma bilmemektedir.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap