Eğirdir, BIT Milano Turizm Fuarında Dünyaya tanıtıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir, BIT Milano Turizm Fuarında Dünyaya tanıtıldı
Haberin Tarihi: 13.2.2018 15:48:00 - Okunma Sayısı:2851 defa okundu.

Eğirdir, BIT Milano Turizm Fuarında Dünyaya tanıtıldı

11-13 Şubat 2018 tarihleri arasında İtalya'da gerçekleştirilen BIT Milano Turizm Fuarı'nda Türkiye'nin sayılı sakin şehirlerinden Eğirdir Belediyesi de yerini aldı. Turizmin dünya pazarı olarak bilinen İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen BIT fuarında Eğirdir tanıtıldı.

            İtalya'nın Milano kentinde her yıl düzenlenen BIT Milano Turizm fuarına bu yıl Türkiye'deki Cittaslow Kentleri de yerini aldı.  Cittaslow Türkiye temsilciliği olan Seferihisar Belediyesi öncülüğü ve İtalya Cittaslow ağı kurucu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşen BIT Milano Turizm fuarında ilimizi bu yıl Eğirdir Belediyesi temsil etti. Fuarda Turizmin yanı sıra, dış pazar, seyahat acenteleri ile görüşme ve Ülkenin tanıtımına yönelik yemek ve kültürel zenginlikler de tanıtıldı. Eğirdir Belediyesini Hal Müdürü Eşref Çatal'ın temsil ettiği Fuarda Cittaslow tanıtımı başta olmak üzere Eğirdir’ın yerel ürünleri, tarihi ve kültürü hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Türkiye Roma Kültür ve Tanıtma Ataşesi Esin Zeynep Selvi de Eğirdir standını ziyaret etti.  .

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl yaptığı açıklamada " Cittaslow ile ilgili bir tanıtım faaliyetine daha imza attık. Ülkemizdeki Cittaslow üyesi olan 14 kentin tanıtımı ile İtalya Milano'da kısa adı BIT olan bir Turizm fuarına Türkiye Cittaslow organizasyonu ile katıldık. İlimizin ve ilçemizin tanıtımını yaptık. Çok küçük ürün örnekleri de götürülerek ikramlarda bulunduk. Şehrimizin tanıtımı ile ilgili materyaller orada ilgilisi ve meraklısı ile buluştu. Eğirdir'i ne kadar fazla kişiye tanıtırsak o kadar iyi olacağını biliyoruz. Sonuç olarak Cittaslow ve Türkiye birlikteliği ile Eğirdir'i dünyaya tanıtmış olduk" dedi. 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap