Eğirdir Esnaf Odasının Genel Kurulu Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Esnaf Odasının Genel Kurulu Yapıldı
Haberin Tarihi: 17.2.2018 13:37:00 - Okunma Sayısı:2618 defa okundu.

Mevcut Başkan Murat Yalkın Yeniden Başkan…

Esnaf Odasının Genel Kurulu Yapıldı

Mevcut Başkan Murat Yalkın Yeniden Başkan…

Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Genel Kurulu bugün saat 10.30’da Eğirdir Vergi Dairesi üzerindeki Belediye Toplantı Salonunda yapıldı.

Kongreye 6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlik Başkanı Ahmet Tural, Isparta Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik, Kahveciler ve Otelciler Odası Başkanı Ramazan Şişman, MHP Eğirdir İlçe Başkanı Ahmet Nedim Özkeskin, İyi Parti Eğirdir İlçe Başkanı Özgür Tandoğan ve Yönetim-Denetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri Ramazan Kurt, Şükrü Savaş, Erhan Savran, Ahmet Hamdi Takır ve esnaflar katıldı.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Genel Kurulu divan heyeti oluşturulması ile başladı.

Divan Başkanlığını 6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlik Başkanı Ahmet Tural, Başkan Yardımcılığını Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün, Katipliklerini ise hemşehrilerimiz İsmet Şenol, Göksel Kanlı ve Ahmet Hakkı Öztekin yaptı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalkın; sözlerine önceki gün kaybettiğimiz Esnaf Odası ve Esnaf Kredi Kefalet kooperatifi eski başkanlarından merhum Osman Aslantürk’ü anarak başladı. Yalkın, Merhum Aslantürk’e  şükranlarını sunarak, rahmet dileklerinde bulundu. Bugünkü yapılan kongre ile emanete yeniden sahip çıkacaklarını dile getiren Yalkın, “hiçbir esnafımızın gözü arkada kalmasın” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesinden sonra Başkan Yalkın, 2014-2015-2016-2017 yıllarına ait yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu.

Faaliyet Raporu şöyle: “22 Şubat 2014 tarihinde kıymetli Esnaf ve Sanatkarlarımızın teveccühü ile seçilerek göreve başlayan yönetim kurulumuz, odamızın yönetmelik ve ilkelerine uyarak dört yıl esnaf ve sanatkarlarımıza hizmet vermiştir. Bu zaman zarfı içinde üyelerimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Faaliyetlerimizi kamu kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla işbirliği içerisinde, görevi emanet bilip, fedakarca sürdürdük. Başta odamızın ve üyelerimizin menfaatlerini korumaya çalışırken, gelirlerimizi de israf etmeden odamızı güçlü kılmaya çalıştık.

Göreve ilk başladığımızda üç personelimiz ve kasamızda 52.000,00 TL vardı. Aynı yıl odamızın genel sekreteri olan Çetin Güngörmez kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştır. Kasamızdaki mevcut para emekli ikramiyesi olan 66.000,00 TL’yi karşılamadığı için Odamız Başkan Vekili Halil Erfidan’dan 36.645,00 TL borç alınmış ve bu borç da dört ay gibi kısa bir sürede geri ödenmiştir. Buna rağmen şu anda kasamızda 105.000,00 TL. vardır. Yıllardır üç personel ile hizmet veren odamız, emekliye ayrılan genel sekreterimiz yerine yeni bir personel almayarak, aynı hizmeti iki personel ile devam ettirmektedir.

Göreve başladığımız zamana kadar aidat, muhasebe ücretleri, hizmet karşılıkları ve diğer hizmetler için nakit olarak makbuz kesilirken, göreve başladıktan sonra büyük eksiklik olarak gördüğümüz kredi kartına nakit ve taksitli ödeme imkanı getirilerek, üyelerimize ödemede kolaylık sağlanmaya çalışılmıştır.

Odamızın kullanılan mekanı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve esnaflarımızın gönüllülük esasına dayalı imece usulü ile odamızdan hiçbir kuruş para harcanmadan, eksiklikleri giderilerek daha güzel hale getirilmiştir.

Üyelerimizin birlik ve beraberliklerini arttırmak, işlerini geliştirmek, yenilikleri takip etmelerini sağlamak maksadıyla, bütün esnaflarımıza mesaj, yerel basın ve sosyal medya üzerinden haber verilerek katılmak isteyen üyelerimizin, farklı konularda, ayrı zamanlarda olmak üzere Konya, Antalya gibi çevre şehirlerdeki fuarlara katılımları temin edilmiştir. Katıldığımız tüm fuarların masrafları (bir fuar hariç) odamıza yük gelmemesi için, fuar organizasyon firmaları ile anlaşılarak, onlar tarafından karşılanması sağlanmıştır.

Üyelerimizin sağlık hizmetlerinden daha iyi ve indirimli şekilde faydalanmaları için Isparta Özel Meddem Hastanesi ile Odamız arasında bir protokol imzalanmış ve halen devam etmektedir.

Esnaflarımızın, kira ve icra gibi konularda karşılaştıkları sıkıntıların giderilmesi ve mağdur olmaması için, hukuki konularda avukat kanalı ile odamızda bilgilendirme toplantıları yapılarak, esnaflarımız bilgilendirilmeye çalışılmıştır. Ayrıca; çek, senet, alacak tahsili, fatura ve fiş düzenleme, Ticaret Hukuku, Borçlar Kanunu konularında Süleyman Demirel Üniversitesi, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyelerinin katılımlarıyla üyelerimize soru cevap şeklinde bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

İlçemizdeki esnafımızın çektiği sıkıntılar düşünülerek, oda olarak alışverişlerinin ve gelirlerinin çoğalması için, “Kendi Esnafına Sahip Çık” sloganı ile afişler bastırılmış, esnafımızın kendi iş yerlerine, ilçemizin işlek caddelerine asılmıştır. El ilanları ile halkımıza ve okullarda öğrencilere dağıtılmıştır.

Naylon poşet yerine, sağlığa zarar vermeyen kağıt ambalaj kullanımını teşvik etmek maksadıyla Odamız tarafından yaptırılan kağıt ambalajlar satış noktalarına ücretsiz olarak dağıtılmıştır.

Yine esnaflarımız için işyerlerinin kapılarına asılacak Açık-Kapalı levhaları Odamız tarafından yaptırılarak, ücretsiz dağıtılmıştır.

Esnaflarımız hakkında şikayetlerde bulunan vatandaşlarımız ile esnafımız arasında arabuluculuk yapılarak sıkıntılar giderilmiştir.

Esnafımız normal ziyaretler dışında hastalıkta, sağlıkta, kazalarda, düğünlerde ve cenazelerde yönetim kurulu olarak ziyaret edilmiş, yalnız bırakılmamıştır. Esnaf ve Sanatkarlarımızı zaman zaman ziyaret ederken, Dünya Kadınlar Gününde bayan esnaflarımızı da unutmayarak küçük hediyeler ile günlerini kutlamayı ihmal etmedik.

Dört yıllık görev süremizce, Odamıza kayıt yaptırarak yeni iş yeri açan üyelerimiz ziyaret edilerek, hayırlı olsun belgesi, işyerlerini yenileyen esnaflarımıza ise odamız adına teşekkür belgesi verilmiştir.

Daha önceleri Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Sicil Müdürlüğünce Isparta’da yapılan tescil, tadil vize gibi ticaret işlemlerinin Odamız girişimleriyle, kendi Odamızda yapılması sağlanmış, böylelikle esnaf ve sanatkarlarımızın zaman, iş ve maddi kayba uğramadan işlemlerinin yapılması gerçekleştirilmiştir.

Esnaf Odamızdan talep edilen, Yazla Mahallesindeki SDÜ Meslek Yüksek Okulu’nun çatı oluk tamiratı, odamız öncülüğünde Odamıza herhangi bir maddi külfet getirmeden gönüllülük esaslı imece usulü ile yaptırılmıştır.

Kırk yıl ve üzeri esnaf olarak hizmet veren, kıymetli Oda üyelerimize teşekkür plaketi yaptırılarak, işyerlerinde ziyaret ile gönülleri alınmıştır.

Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, Odamız tarafından tutulan, Basit Usul Muhasebe ücretlerinde dört yıl boyunca artış yapılmadan hizmet verilmiştir.

Esnafımızın mağduriyet konuları, Isparta Valimize, İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza aktarılarak yaptığımız görüşmeler ile çözüm yolları aranmıştır. Ayrıca Dağ Komando Okulu Komutanlığımız başta olmak üzere Yüksekokullar dahil diğer resmi kuruluşlar ziyaret edilerek, esnafımızı ilgilendiren konular gündeme getirilmiştir.

Öğrenci ve apart sahiplerini yakından ilgilendiren konularda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bilgilendirme toplantıları yapılmıştır.

Esnafımızın çeşitli devlet teşviklerinden istifade etmesi için KOSGEB ile işbirliği yaparak, Kervansaray Toplantı Salonunda esnaflarımıza ve halka açık bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. KOSGEB’in sıfır faizli kredi desteğinden daha fazla esnafımızın faydalanması için mesai mefhumu tanımadan Odamızı 24 saat açık tutarak hizmet verilmiştir.

Halk Eğitimi Merkezi ile işbirliği içerisinde esnafımızı ilgilendiren değişik konularda kursların açılması sağlanmıştır.

Mesleki Eğitim Merkezi ve Odamız öncülüğünde esnafımız ve yanında çalışan çırak ve kalfalar ile eğitim toplantıları gerçekleştirilmiştir.

Resmi kurumlarca oluşturulan komisyonlara Odamıza kayıtlı üyelerimizden görevlendirmeler yapılmıştır.

İlçemiz meseleleri ile ilgili konularda yapılan toplantılara iştirak edilmiştir.

Ahilik Haftası kutlamalarına Oda Yönetim Kurulu olarak iştirak edilmiştir.

Erkek berber ve kuaför esnaflarımızın istekleri üzerine, ilçe merkezinde Pazar günleri nöbetçi işyeri uygulamasına geçilmiştir. Pazar günleri beş esnafımızın işyerlerini açmaları kaydı ile ayda bir kere nöbet tutarak, diğer Pazar günlerinde berber ve kuaför esnafımızın kendilerine ve ailelerine vakit ayrılması sağlanmıştır.

 

Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 2018 – 2019 -2020 - 2021 Yılları Çalışma Programı hakkında da bilgiler veren Murat Yalkın:

“Odamız güncel işleri 5362 sayılı kanun ve yönetmelik esaslarına göre yürütülecektir. Bağlı bulunduğumuz Odalar Birliği tarafından verilecek emir ve talimatlar günü gününe tatbik edilecektir.

Üst kuruluşlarımızla ve buna bağlı diğer kuruluşlarla devamlı sıkı işbirliği yapılarak, üyelerimizin gerek günlük yaşantı ve işleriyle ileriye dönük çalışmalarını engelleyen ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki meseleleriyle yakinen çalışmalar yapılacak ve bugüne kadar yaptığımız yurt içi fuar gezilerini devam ettirerek,  yurt dışı fuarlarına da esnafımızın katılımları gerçekleştirilecektir. Ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi ve diğer kurumlarla işbirliği içinde üyelerimize çeşitli konularda bilgilendirme toplantıları daha sık yapılacaktır.

İlçemize her ayın belirli günleri gelerek, araç muayene işlemlerini gerçekleştiren TUVTÜRK gezici araç muayene istasyonunun alt yapıları hazırlanarak Sanayi Bölgemize yakın bir yerde, sabit bir noktada haftanın belirli günleri hizmet vermesi, sanayi esnafımız ve halkımız açısından önem taşımaktadır. Bunun için gerekli çalışmalar yapılacaktır” diye konuştu.

Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Genel Kurulunun Divan Başkanlığını yapan 6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlik Başkanı Ahmet Tural da yaptığı konuşmada, merhum Osman Aslantürk’ü rahmetle yad ederek; “…Değerli büyüğümüz Osman Aslantürk , Eğirdirimize güzel eserler yapmıştır. Çok iyi hizmetler etmiştir. Emekleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Mevcut Başkan Murat Yalkın ve ekibinin de çok iyi hizmetler yaptığını ifade eden Tural, “Oda Başkanımız Murat Yalkın, yönetim ve denetim kurulu üyelerimiz de her yere yetişmeye çalışıyor. Sizlerin sorunlarını bizlere ya da en yüksek mercilere ulaştırıyorlar. Yeniden seçilirse güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Isparta olarak 28 odamızın 25 tanesinin kongresini yaptık. 3 kongremiz kaldı. İnşallah bunları da birlik ve beraberlik içerisinde yapacağız. Güçlü Türkiye’mizle birlikte, güçlü esnafımızla birlikte güzel işler yapacağız. 2018 yılının esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını, kazasız, belasız bir yıl olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Murat Yalkın ve Yönetim - Denetim Kurulu üyelerini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Gündem maddelerinin okunup, müzakere edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde seçime giren Murat Yalkın, yeniden 4 yıllığına Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına seçildi.

Murat Yalkın Başkanlığında Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri şu şekilde oluştu:

Yönetim Kurulu (Asil)

Halil Erfidan

Ebru Avcular

Sezgin Özdoğancı

Kadir Taş

Zafer Soyçiçek

Serdar Dursun

Yönetim Kurulu (Yedek)

Ahmet Hakkı Öztekin

Hasan Sabri Şenol

Ahmet Süntür

Erdoğan Özçelik

Ahmet Ünver

Recep Demirekin

Mehmet Kabalak

Denetim Kurulu (Asil)

Ali Rıza Uludağ

Akif Soyyılmaz

Osman Uysal

Denetim Kurulu (Yedek)

Ali Rıza Demirer

Numan Kurt

Tevhide Esra Dinç

Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalkın ve ekibini kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap