‘Hayvan Yetiştiriciliğinde Alternatif Irk’ projesi 2018 yılında da devam edecek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika, ‘Hayvan Yetiştiriciliğinde Alternatif Irk’ projesi 2018 yılında da devam edecek
Haberin Tarihi: 19.2.2018 15:15:00 - Okunma Sayısı:2117 defa okundu.

Yerli ırklara angus suni tohumlama projesi devam ediyor.

 ‘Hayvan Yetiştiriciliğinde Alternatif Irk’ projesi 2018 yılında da devam edecek

Yerli ırklara angus suni tohumlama projesi devam ediyor.

 

Eğirdir Kaymakamlığı tarafından projelendirilen, Isparta Valisi Şehmus GÜNAYDIN’ın himayelerinde, Isparta İl Özel İdaresi tarafından bütçesi sağlanan; ‘Hayvan Yetiştiriciliğinde Alternatif Irk’ projesi başarıya ulaşınca, Bağacık köyünde başlatılan çalışmalar artık Eğirdir’in diğer köyleri için de uygulanacak.

            Yerli ırk hayvan cinslerinden istenilen verimin elde edilememesi sebebiyle, Bağacık Köyünde uygulanan suni tohumlama yöntemiyle Angus ırkına ait büyükbaş hayvan elde edilmesi projesinin başarıyla sonuçlandığını bildiren Eğirdir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut “2018 yılında Eğirdir ilçemizin bütün köylerindeki yerli ırk sığırlara angus ırkı ile suni tohumlama uygulaması ücretsiz olarak yapılacak. Suni tohumlama yaptıracak yetiştiricilerin başvurması gereken bir merci yok. Suni tohumlamayı yapan Veterinerler veya Veteriner klinikleri, suni tohumlama bedelini Eğirdir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığından alacak.” dedi.

 

(Akın)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap