Kahraman Mehmetçiklerimize Eğirdir Elması...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kahraman Mehmetçiklerimize Eğirdir Elması...
Haberin Tarihi: 21.2.2018 17:32:00 - Okunma Sayısı:2086 defa okundu.

"Kahraman Mehmetçiklerimize Komando Mabedi Eğirdir'den Selam Olsun..."

Kahraman Mehmetçiklerimize Eğirdir Elması...

"Kahraman Mehmetçiklerimize Komando Mabedi Eğirdir'den Selam Olsun..."

 

Eğirdir Kaymakamlığı organizesi ve Boğazova Köylerimizin destekleriyle hazırlanan 25 ton Eğirdir Elması, Zeytindalı Harekatında, bölücü teröristleri yerle bir eden Kahraman Mehmetçiklerimize gönderilmek üzere bugün saat 16.00'da Eğirdir Kalesi önünden yola çıktı.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Cumhuriyet Savcısı Uğur Deniz, Hakim Cihat Ateş, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, Daire Müdürleri, Köy muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın geniş katılımlarıyla uğurlanan ve önünde "Kahraman Mehmetçiklerimize Komando Mabedi Eğirdir'den Selam Olsun.." yazılı afiş asılı, elma yüklü tır'ın yarın Kilis'e ulaşacağı belirtildi.

Kaymakam Akdaş: "Eğirdirliler olarak Kahraman Mehmetçiğimizin yanındayız..."

Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Muhammet Öz ve Nakliyeci esnafımızın da katkılarıyla gönderilen elma yüklü tır yola çıkmadan önce konuşan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, şunları söyledi:

"...Muhtarlarımız, Kooperatif Başkanlarımız Afrin'deki komandolarımız için bir şeyler yapmak istiyoruz diye bizlere söylemişlerdi. En güzeli Elma olur demişlerdi.  1,5-2 Hafta içerisinde muhtarlarımız, kooperatiflerimiz sağ olsunlar organize oldular ve 1 tır, yaklaşık 25 ton elmayı hazırladılar. Bu tır'ımızı bugün Kilis'e hareket ettiriyoruz. Eğirdirliler, Eğirdir halkı olarak Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bunun maddi boyutundan ziyade manevi bir boyutunun olduğuna inanıyorum. Bu millet, oradaki aslanlarımızın, kahramanlarımızın her zaman yanında ve yanında olmaya devam edecek. Onların kılına bile zarar gelmemesi için gece-gündüz genci yaşlısı, dua ediyor. Camilerimizde, mescitlerimizde, evlerimizde kahramanlarımız için dua ediliyor. Biz, kahraman Mehmetçiğimizin, ülkenin bekası, birliği ve beraberliği için, bu bayrak için ve bu topraklar için gözünü kırpmadan canını verdiğini bizzat görüyor ve şahit oluyoruz. Bu millet, bu şekilde olduğu müddetçe inşallah zeval de vermeyecek, birlik ve beraberliğimizi hiç bir yerde hiçbir güç bozamayacak" dedi.

Kaymakam Akdaş: "Yapılan bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle kooperatif başkanlarımıza, muhtarlarımıza, müdürlerimize ve buraya kadar gelip buradan uğurlamaya katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diyerek konuşmalarını tamamladı.

İlçe Müftüsü Mustafa Türköz'ün dualarından sonra, hemşehrimiz Hakan Kolancı'ya ait tır, genç kaptan Mahmut Şenol yönetiminde uğurlanırken, ilçemizdeki kamyon şoförleri de kamyonlarıyla ilçe çıkışına kadar eşlik etti.

Aynı anda Eğirdir İlçe Özel İdare Müdürü Selim Müftüler, Kırıntı Köyü Muhtarı İbrahim Ünal ve Serpil Köyü Muhtarı Ahmet Kanlı'da elma yüklü tır'a refakat etmek için başka bir araçla Kilis'e hareket etti.

Bugün saat 16.00'da Eğirdir'den uğurlanan tır'da yaklaşık 25 ton Eğirdir elmasının bulunduğu bildirilirken, Akdoğan Köyü'nün 160, Balkırı Köyünün 360, Eyüpler Köyünün 205, Kırıntı Köyünün 100, Serpil Köyünün 260, Tepeli Köyünün 960 ve Yukarı Gökdere Köyünün de 230 sandık elma ile katkıda bulunduğu bildirildi.

Sarıidris kasabamızdan da bir kamyon elma Mehmetçiklerimize gönderildi. Eğirdir'den çıkan tır ile Sarıidris kavşağında buluşan kamyonda yaklaşık 15 ton elma bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan, Sorkuncak Köyünden 30 sandık, Beydere Köyünden 50 sandık ve elma tüccarı Mustafa Sarı tarafından hazırlanan 240 sandık Eğirdir elmasının da yarın, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığındaki kahraman komandolarımıza ulaştırılacağı belirtildi.

Boğazova bölgemizin özenle hazırladığı elma sandıklarının içerisine de, pekçok köylümüzün, gençlerimizin, çocukların ve annelerin, Mehmetçiklerimize selam gönderen mektuplar koydukları da ifade edildi.

Bu bir manevi destek!... Kahraman Mehmetçiklerimizin yanlarında olduğumuzun, yüreklerimizle selam gönderdiğimizin bir ifade sadece...

Allah, Kahraman Ordumuzu korusun, yar ve yardımcısı olsun...

 NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

 

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap