Garnizon Komutanlığında Şehitlerimiz Anıldı…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Garnizon Komutanlığında Şehitlerimiz Anıldı…
Haberin Tarihi: 18.3.2018 13:01:00 - Okunma Sayısı:1894 defa okundu.

Garnizon Komutanlığında Şehitlerimiz Anıldı…

18 Mart Şehitlerimizi Anma günü programı Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Şehitliğinde gerçekleştirildi.

Program, bugün saat 09.30’da Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda Şehitlik Anıtı’na Kaymakam Abdullah Akdaş’ın, Garnizon Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir’in, Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Hüseyin Koçaslan’ın çelenkleri sunmaları ile başladı.

Çelenk sunumunu müteakip devletimizin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile devam etti. Saygı duruşunda bütün şehitlerimiz için saygı atışında bulunuldu, bayrağımız göndere çekildi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Kurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın mesajı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı P. Bnb. Önder Hançer yaptı.

  1. Bnb. Önder Hançer konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün, devletimizin bağımsızlığı, kutsal vatan topraklarımızın bölünmez bütünlüğü, ulusumuzun birlik, huzur ve güven ortamında yaşaması için seve seve canlarını ve kanlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi saygıyla andığımız ve bizler için anma gününün de ötesinde derin anlamlar taşıyan çok özel bir gündür.

Bugün; Çanakkale'nin Geçilemeyeceğinin, Türk Milletinin Esir Edilemeyeceğinin, Türk Vatanının Parçalanamayacağının, Tüm Dünyaya Haykırıldığı Gündür.

Bugün;                                                     

GİT EVLADIM! YILLARCA BEN EVLATSIZ KALAYIM,

ŞU YARALI BAĞRIMA KARA TAŞLAR BASAYIM,

HAYDİ OĞLUM, HAYDİ GİT!

YA GAZİ OL, YA ŞEHİT.

diyerek davul, zurna ile asker ocağına, dualarla vatan hizmetine gönderdiği çocuğunun temiz alnını öperek, son yolculuğuna uğurlayan Şehit analarının, babalarının, eşlerinin ve çocuklarının gurur günüdür.

Bugün; Türk Milletinin kaderiyle birlikte dünya tarihinin seyrinin de değiştiği Çanakkale Zaferinin 103'ncü yıldönümüdür.

Çanakkale'de; teknik üstünlük, yurt ve ulus sevdası karşısında anlamını yitirmiş, zafer mertlikle kucaklaşmış, ölüm şehitlikle yücelmiştir.

Ulusumuzun tarihi, Çanakkale Harbi gibi her sayfası altın harflerle yazılmış destanlarla doludur. Bu destanları, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Afyon'da, Kıbrıs'ta, Şırnak'ta, Hakkari'de, Irak'ta, Elbab'ta, Afrin'de, Terörle Mücadele Harekatında ve 15 Temmuz günü vatanın her yerinde "bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş" şehitlerimiz yazmışlardır.

Şehitlerimiz, bir vatan sevgisinin, bin insanlık idealinin meşalesidirler. Bayrağımıza kanlarının rengini, ay yıldıza yüreklerinin aydınlığını vermişlerdi. Şehitler ölmez. Ya toprak olur ölümsüzleşirler ya da bayrak olur ebedileşirler.

Tarih boyunca bağımsızlık ve egemenliği uğrunda seve seve canını ve kahramanlığı ile esaret altında yaşayan toplumların kurtuluş mücadelelerine ilham kaynağı olan asil Türk evladı, bugün de vatan ve milletin bölünmez bütünlüğü uğrunda hayatını hiçe sayarak atalarına layık olduğunu ziyadesiyle ispat etmektedir.

Geçmişle bugünü aynı kahramanlık boyutunda yaşatan bu vatan evlatları sayesinde, Türk Milletinin kahramanlıkla özdeş adı, dünya tarihine altın harflerle kazınmıştır.

Tarihten aldığı güçle, birlik ve beraberliğini koruduğu sürece vatanını içte ve dışta hiçbir gücün bölemeyeceğini bilen Türk Silahlı Kuvvetleri, vatan topraklarının ebedi bekçisi olmanın engin gururunu taşımaktadır.

Vatanları uğruna bile bile ölüme koşan, bugün bizlere huzur, güven ve esenlikle yaşadığımız bu güzel toprakları armağan eden Aziz Şehitlerimiz;

Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çağdaş uygarlık yolunda ilerlemekte olan laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına, Türk ulusunun birlik ve beraberliğine yönelen her türlü iç ve dış tehdide karşı bugün de verdiğimiz mücadelede; bize ilham kaynağı olmaya devam ediyorsunuz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, vatanımıza göz dikecek saldırganların karşısına çıkmaya hazırsa onları emellerinden caydıracak ve her zaman gereken dersi verecek gücü kendinde hissediyorsa, bunda en büyük pay sizin cesaret ve kahramanlığınızdır.

Türkiye Cumhuriyeti üzerinde menfur emelleri olanlar asla unutmasınlar ki, bu topraklar kan, ter ve gözyaşı ile elde edilmiştir. İşte bundan dolayıdır ki; Türk milleti sahip olduklarının değerini bilmekte ve onları kaybetmemek için de aynı bedeli ödemeye daima hazır beklemektedir.

Aziz Şehitlerimiz!

Sizler, bu kutsal vatan uğruna, kanınızın son damlasına kadar topraklarımızı koruyacağınızı ve şanlı bayrağımızı sonsuza dek göklerde dalgalandıracağınızı bütün dünyaya gösterdiniz. Emin olunuz ki, yaşamınızı feda ederek kurduğunuz, koruduğunuz ve bize emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti devletini ilelebet yaşatacak ve fedakarlıklarınızı büyük bir gururla daima yüreğimizde taşıyacağız.

Şanlı tarihimizde, rütbelerin en büyüğüne yükselen, makamların en yücesine kavuşan aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi ve Çanakkale Muharebeleri'nin muzaffer Komutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğilirken;

Konuşmamı İstiklal Marşımızın yazarı vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un şu dizeleriyle bitirmek istiyorum:

SANA DAR GELMEYECEK MAKBER-İ KİMLER KAZSIN?

GÖMELİM GEL SENİ TARİHE DESEM SIĞMAZSIN.

TÜLLENEN MAĞRİBİ-AKŞAMLARI SARSAM YARANA,

YİNE BİR ŞEY YAPABİLDİM DİYEMEM HATIRANA.

EY ŞEHİT OĞLU ŞEHİT,

İSTEME BENDEN MAKBER, SANA AVUCUNU AÇMIŞ DURUYOR PEYGAMBER.

RUHLARINIZ ŞAD OLSUN."

  1. Bnb. Önder Hançer’in konuşmalarının ardından Garnizon komutanlığında bulunan şehitlik ziyaret edildi. Protokol ve davetliler şehitlerimizi ziyaret ederek dualar ettiler, karanfil bıraktılar.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap