13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı 12:04:01 Mahmatlar Köyünde Yağmur Duası Yapıldı 11:48:09 Karacaahmet Cemevinde Âşık Daimi Anması 15:48:38 ADD'den Başkan Mustafa Özer’e Tebrik Ziyareti

Sena Nur'un artık bir akülü aracı var

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sena Nur'un artık bir akülü aracı var
Haberin Tarihi: 5.12.2018 14:25:05 - Okunma Sayısı:2267 defa okundu.

Eğirdir Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencilerinden örnek davranış...

Sena Nur'un artık bir akülü aracı var
İlçemizin güzide okullarından Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri bugün çok güzel bir olaya şahitlik ettiler.
2017-2018 Eğitim öğretim yılı okul birincisi ve aynı zamanda girmiş olduğu EKPSS’de 90 puan alarak Türkiye 529’ncusu olan Sena Nur Ünal’ın artık bir akülü aracı var.
Doğuştan engelli Friedreich Ataksisi (FA) Kas hastası olan Sena Nur Ünal’a okul arkadaşları, öğretmenleri ve Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla akülü araç hediye edildi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Eğirdir’de de çeşitli etkinlikler kutlanıyor.
Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğretmen ve okul yönetiminin desteğiyle Friedreich Ataksisi (FA) Kas hastası olan Sena Nur Ünal’a akülü araç hediye edilerek, Eğirdir’de bir farkındalık yaratıldı.
Sena Nur Ünal’a akülü aracının takdimi için bugün saat 11.00’de okul bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Şube Müdürü Gönül Şahin, Okul Müdürü Duran Kış, Okul öğretmenleri, arkadaşları ve Sena Nur Ünal’ın ailesi katıldı.
Törende kısa bir konuşma yapan ve Sena Nur Ünal’ın başarılarından bahseden Okul Müdürü Duran Kış; “Sena Nur Ünal arkadaşımız kas hastası. Biz okul olarak 2,5 yıl kendisine Gökçehöyük’de evinde eğitim hizmeti verdik ve mezun ettik. Bu öğrencimiz engeline rağmen büyük başarılar gösterdi. Öğrencimiz okul birincisi olarak mezun oldu. Hatta girmiş olduğu Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavında (EKPSS) Türkiye genelinde 529’ncu olarak 90 puan aldı. Kendisi tercihte bulundu. İnşallah bu tercih sonucunda iyi bir yere ataması yapılarak iyi bir yere yerleşir. Hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu kampanyada Okul Meclis Başkanı Ferdi Ergüler’e de çok teşekkür ediyorum. Kendisi bu kampanya için çok uğraş verdi. Tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen kampanyanın mimarı olan Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi ve İlçe Okul Meclis Başkanı Ferdi Ergüler ise şunları söyledi: “Öncelikle dünyadaki tüm engelli arkadaşlarımın engelliler günü kutlu olsun. Ayrıca bana bu konuda destek olan Milli Eğitim Müdürümüze, öğretmenlerimize, öğrenci arkadaşlarıma, değerli esnaflarımıza ve bu organizasyonda en çok emeği geçen kişiler Yusuf Kaptan Hocama ve Fatih Yasin Zümre arkadaşıma çok teşekkürlerimi sunuyorum.
Benim amacım, size yani öğrenci arkadaşlarıma toplumsal yardımlaşmayı aşılamak hediyeleşmenin güzelliğini anlatmaktı. Sena Nur arkadaşımız biliyorum ki çok iyilerine layık ama bu küçük hediyenin kabulünü çok görmesin ve şunu eklemek istiyorum; Engelleri kendine engel edinmeyen arkadaşımız geçen sene okulumuzun 2’nci öğrencisi olarak okulumuzdan mezun oldu. Ben size söz veriyorum ki bu tür yardımlaşmaları, hediyeleşmeyi devam ettireceğim. Tamamen gönüllülük esas bu konuda. Allah izin verirse okulumu bitirdikten sonra da sosyal yardımlaşma etkinliklerine devam edeceğim” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Eğirdir Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu da “Bugün burada çok güzel bir olaya imza attınız. Sizleri gönülden kutluyorum. Sena Nur Ünal kardeşim inşallah devlet memurluğuna atanır. Bu kampanyanızın devam etmesini diliyorum. Her şeyin yazılı olmadığını, her şeyin not olmadığını unutmamanızı diliyorum.

Sevinç gözyaşları döküldü…
Arkadaşlarının düzenlemiş olduğu kampanya ile kendisine hediye edilen akülü arabasına alkışlar eşliğinde oturan Sena Nur Ünal da emeği geçen herkese teşekkür ederken sevinç göz yaşlarına hakim olamadı.

Aile Pozu Verildi
Hediye takdiminin ardından Sena Nur Ünal engelli asansörü eşliğinde arabasıyla arkadaşlarının yanına geldi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi okul yöneticilerini, öğrencilerini yapmış oldukları bu örnek davranıştan dolayı tebrik ediyoruz. Sana Nur Ünal’a hayatında başarılar diliyoruz.
EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap