Eğirdir Nafiz Yürekli MTAL'de Usta Ellerden Pasta eğitimi...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Nafiz Yürekli MTAL'de Usta Ellerden Pasta eğitimi...
Haberin Tarihi: 5.3.2019 11:36:32 - Okunma Sayısı:2939 defa okundu.

Hem görsel, hem de lezzet olarak birbirinden güzel pastaların yapıldığı eğitimde öğrenciler donanımlarını artırarak yeni ufuklar edindiler.

Eğirdir Nafiz Yürekli MTAL'de Usta Ellerden Pasta eğitimi... Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON), Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED) üyesi Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ISAPDER) ile Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasındaki Eğitimde işbirliği Protokolü kapsamında, 4 Mart 2019 Pazartesi günü bir eğitim programı düzenlendi.

Baran Pastanelerinin sponsorluğunda düzenlenen Eğitim programında Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Yaş Pasta ve Şeker hamuru çalışmaları yapıldı. 
TAŞPAKON Isparta Kadın Kolları Başkanı Özlem Ceyda Kaya, TAŞPAKON Gençlik Kolları Başkanı Alperen Turan ve ISAPDER yönetim kurulu üyesi Abdullah Yağmahan'ın da katıldığı eğitim programında öğrencilere Yaş Pasta eğitimi, Butik Pastacılık eğitimi ve Şeker hamuru eğitimleri verilerek ve uygulamalar yaptırıldı. Hem görsel, hem de lezzet olarak birbirinden güzel pastaların yapıldığı eğitimde öğrenciler donanımlarını artırarak yeni ufuklar edindiler.

Konuyla ilgili bilgi veren ISAPDER Başkanı Alim Çimenkaya, "Mesleğimizle ilgili diğer okullarımızla da protokollerimizi yaparak eğitimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Misafirperverliğinden dolayı Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Meral Tepe hocamıza ve  eğitimde emeği geçen Dernek üyelerimize çok teşekkür ederim." dedi.

Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Meral Tepe ise “Öğrencilerimiz bugün farklı bir havayı teneffüs etti. Mesleğinde profesyonel olan ustaların bilgilerini kendi bilgilerine ekleyerek hem donanımlarını artırdılar hem de yeni ufuklar edindiler. Bu çalışma öğrencilerimiz kadar bizleri de heyecanlandırdı. Derneğimize bu katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin devamını bekliyoruz” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap