17. EĞİRDİR TRİATLONU’NUN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,17. EĞİRDİR TRİATLONU’NUN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…
Haberin Tarihi: 11.7.2019 10:31:32 - Okunma Sayısı:8441 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

  1. EĞİRDİR TRİATLONU’ NUN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…

                        Zeki TARHAN – ANKARA

 

              Yüzme / Bisiklet / Koşu sporunun birlikte yapıldığı, bu üçlü ulusal ve de uluslar arası etkinliğin 17’ncisi 13 – 14 Temmuz günleri “Eğirdir Triatlonu” olarak yapılacak… Etkinlik dolayısıyla, son yerel seçimlerle Belediye Başkanlık koltuğuna oturan Veli GÖK’ ün, tüm halkımızı “17.Eğirdir Triatlonu” na davet ederken ifade ettiği söylem biçimi, hem dikkat çekici, hem de oldukça önemli.

                                                        ***

             Başkan GÖK; “…Bu yıl çok farklı olacak” diyor. “Çiçeği burnunda” başkan, niçin böyle bir söylem geliştirmişti? Böyle bir söylem, sadece bir farkındalık yaratmak amacını mı güdüyordu?

            …Evet, bu söylemin arka planında, acı bir gerçek yatıyordu. Ne yazık ki, bugüne dek yapılan Triatlon etkinliklerine, halkımızın yeterli ilgi göstermeyişi ve katılımın sağlanamamış olması.

            Şöyle bir geriye baktığımızda, bir başka acı gerçekle de yüzleşmek gerekiyordu. Neydi o?!!! Haydi anımsayalım: Bir dönemin Eğirdir Yerel Yöneticisi, Triatlon etkinliklerinin yapılmasına gerek olmadığına karar veriyordu!!! Kamuoyunun yoğun ve haklı tepkisi çığ gibi büyüdü ve zamanın Isparta valisi olaya el koyunca, sözünü ettiğimiz yerel yöneticinin olumsuz kararı,”yok hükmünde” görüldü ve triatlona devam edildi…

                                                       ***

          Artık Eğirdir, bir “Sakin Şehir” di. “Su Şehri” idi. Turizmle “etle –tırnak” gibiydi. İleriye gitmek varken, geriye gitmek de nereden çıkmıştı?!!!

         Bakın; Benim Zeki TARHAN olarak, 17.Eğirdir Triatlonu’ na farklı bakış açım şöyle olacaktır: Eğirdir Gölü’ nün ötrofikasyon sürecini tamamlayıp, ötrofik bir Göl olduğunun, triatlon yarışçılarınca, triatletlerce de  gözlemlenip tescil edilmesi. Tehlikeyi, yarışçılar bizzat somut olarak gözleriyle görecek, elleriyle tutacaklardır. Bu da, Gölümüz için bir gün bile gecikilmemesi gerektiğini, sağır sultana bile duyuracaktır!!!

          …Ve Eğirdir’ in turizm bağlamında, en etkili tanıtım atağı da; işte bu olumsuzluktan olumluya, yani; Tünelin ucundaki ışığı keşfetmeye yarayacak dinamikler olarak baktığım Triatletler olacaktır!!!…

       Geleceğe umutla bakmaya devam…

      17.Eğirdir Triatlonunun; Eğirdir’imize, yöremize, Göller Bölgemize, İçbatı Akdenize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum…

      Sakin şehre “SAKİNLİK” yakışıyor…               

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap