OKUL MÜDÜRLERİ ATAMALARINDA ŞAŞKINLIK!..

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,OKUL MÜDÜRLERİ ATAMALARINDA ŞAŞKINLIK!..
Haberin Tarihi: 30.8.2014 12:42:00 - Okunma Sayısı:1655 defa okundu.

OKUL MÜDÜRLERİ ATAMALARINDA ŞAŞKINLIK!..

 

            Okul müdürleri puanlama sistemine göre değerlendirildi ama  şaşkınlık da son noktasına ulaştı.

            Her şey Arap saçı!..

            Bir okul müdürü yüz (100) üzerinden en az yetmiş beş (75) puan alırsa barajı aşıp müdürlüğüne devam edecek. Alamazsa müdürlüğü sona erecek.

            Yüz puan nasıl tamamlanıyor? Kırk (40) puan Okul Aile Birliği Başkanı, Öğrenci Meclis Başkanı ve ilgili öğretmenler puanlaması, geri kalan altmış (60) puan ise ilçe veya il milli eğitim müdürü ile iki şube müdürünün vereceği oylarla tam puan sağlanıyor.

            Arap saçı şurda…  Okulunda başarılı bulunan ve kırk puanı tamamlayan müdür milli eğitim müdürü ile iki şube müdüründen 35 puanı alamadığı için başarısız sayılıyor. Okulun öğretmeni, öğrencisi ve velisi okul müdürünü başarılı bulurken milli eğitim müdürü ile iki şube müdürü başarısız bulup o müdürün müdürlüğüne son veriyor.

            Şu anda Türkiye’de yedi bine yakın müdür boşa çıkmış durumda.

            Isparta Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Aydın’ın sicil dosyası sayılamayacak kadar başarı ödülü ile dolu ama üst müdürlerinden en az 35 puan alamayıp 15 puan aldığı için;

            Isparta Hacı Ahmet Ersöz İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Özen okulundan kırk tam puanı alıp bir o kadar başarı dosyası varken üst müdürlerinden az otuz beş puan alamayıp 14 puan aldığı için;

            Eğirdir Meslek Lisesi Müdürü İrfan Kaşlı’nın birçok ödülü yanında dört takdirname, iki başarı belgesi, aylıkla ödüllendirme gibi ödüllere sahip ve okulundan kırk tam puan almasına rağmen üst müdürlerinden 35 puan alamayıp 14 puan aldığı için elendiler.

            Bir de milli eğitim müdürü ile şube müdürünün o okulun müdürünün en az altı aylık müdürü olmadığı halde puanlama yapıyorsa işin vahametini ve adaletsizliğini varıp siz hesaplayın!..

            Bunun gibi binlercesi var.

            Okul müdürleri böylece Milli Eğitim müdürleri ve iki şube müdürünün kölesi durumunda. Tam bir biat, kulluk kanunu!.. Tam bir esaret veya yağcılık kanunu!.. Tam bir ideal müdür kanunu değil ideolojik kanun!.. Tam bir siyasi katliam!..

            Ayrıca tam bir, “Benim sendikamdan, hükümeti destekleyen sendikadan değilsin!” kanunu!..

            Maalesef aynı baskı öğretmenler için de geçerli!..

            Zamanında binlerce okula binlerce din öğretmenini müdür olarak atayan zihniyet şimdi onları mı temizlemeye çalışıyor?

            Ondan sonra da Milli Eğitim’den, okullardan hayır bekle!..

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap