İŞYERİ OLANLAR DİKKAT

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İŞYERİ OLANLAR DİKKAT
Haberin Tarihi: 11.9.2014 09:19:00 - Okunma Sayısı:1282 defa okundu.

İŞYERİ OLANLAR DİKKAT!..

İşyerinizin, “İşyeri Sağlığı ve Güvenliği” yoksa yandınız!..

“İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Belgesi” yoksa para cezası yediğiniz gibi işyeriniz kapanmaya kadar gidebilir.

Kim diyor bunu? Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 29.12. 2012 tarihli Resmi Gazete’de 6331 Sayılı Kanun böyle diyor.

İşyeriniz az tehlikeli sınıfta değil de tehlikeli veya çok tehlikeli sınıfta ise veya bir tane sigortalı işçi bile varsa iş güvenliği uzmanından ve işyeri hekiminden aylık hizmet almak zorundasınız. Dolayısıyla işyeri sağlık taraması, işyeri güvenliği gibi hayatî değerler aylık kontrolden geçmek zorunda.

 Bir işyerinde İş Sağlığı Güvenlik Uzmanı mutlaka bulunmalı. Çay ocağınız mı var? Tüple veya elektrikle mi çalışıyor? Ya tüp sağlıklı bağlanmamışsa; ya elektrik hatlarında bir arıza varsa…

Lokantanız mı var? Yemek pişen ocağından su musluğuna değin güvenli olup olmadığı; işçisinden müşterisine değin can güvenliği var mı?

Otelinizdeki veya apartmanınızdaki asansör sağlıklı mı? İstanbul’da on işçinin ölümünde İş Sağlığı ve Güvenliği tedbiri var mıydı?

Kaloriferle ısınan apartmanların kalorifer bağlantılarının güvenli olup olmadığı…

Oto tamirhaneniz mi var? Tezgâhınızın doğru yerde olup olmadığından tutun elektrik tesisatına ve kullandığınız aletlerin eskiliğine ve niteliğine değin incelenmesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı tarafından sağlanacak. Uzmanlarda ise fakültelerin genellikle mühendislik bölümü mezunu olup konu taban  bilgisine sahip diplomalılardan oluşuyor.

İlçemiz Eğirdir’de bu işle ilgili yetkili kişi Endüstri Mühendisi Bekir Balyemez’dir. Reklam yapmıyoruz ama sizlerin güvenliği için Bekir Bey’e 0532 794 84 67 telefonları ile ulaşabilirsiniz.

Konu ile ilgili daha geniş bilgiler almak isteyen berber, fırıncı, manav, alışveriş merkezleri, çayevleri, oteller, pansiyonlar, bakkallar, eczacılar gibi işyerleri “İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi almak zorunda olduklarını unutmasınlar.

Aslında bu yazı onları uyarmak için iyi niyetle yazılmış bir yazıdır. Yazı dikkate alınmalı!..

                                                                                                   

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap