İNEK DENİZİ'NDE AĞAÇ KIYIMI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İNEK DENİZİ'NDE AĞAÇ KIYIMI
Haberin Tarihi: 24.9.2014 09:37:00 - Okunma Sayısı:1634 defa okundu.

İNEK DENİZİ’NDE AĞAÇ KIYIMI

 

            Tam bir anlamsızlık.. İnsafla bağdaşmayan bir davranış.

            Eskiden baltayı eline alan ağaç keserdi şimdi ülkeye elektrik veren TEDAŞ almış eline ağaç kesme makinesini çıkmış güzelim İnek Denizi’ne başlamış 20 yıllık yetişmiş çamları kesmeye!..

            Neymiş, dallar elektrik tellerine dokunuyormuş da onun için kesmişler. Nasıl vardı eliniz o çamları kesmeye. Ha yirmi yaşına gelmiş bir delikanlıyı öldürmüşsünüz ha yirmi yaşına gelmiş bir ağacı kesmişsiniz.

            Ben derim ki elektriği kes ağacı kesme!..

            Yer mi kalmadı elektriği geçirecek?.. Topu topu beş altı tane elektrik direğinin yerini değiştirmeyi neden düşünmüyorsun da işin kolayına gidip hemen ağaçları kesiyorsun? Hem de dibinden!.. Hiç olmazsa tele yakın tepelerini kessen gene dibinden kesmekten daha iyidir. Bilmiyor musun ki çam tepesinden büyür; tepesini kestiğin zaman yukarıya büyüme durur.

            İşin en acı tarafı nasıl bir kültüre sahibiz ki içimizde ağaç sevgisi yok? Birimiz dikecek birimiz kesecek!.. Hangi yetkilinin düşüncesiz emri, dili ağaç kesilmesine izin veriyor.

            Fatih Sultan Mehmet ne demiş: “Bir ağaç kesenin kafasını keserim!” Biz ağaç kıyımına Sultan Fatih’in gözü ile bakıyor ama onun gibi söylemeyip, ağaçları çocuğunuz gibi koruyun, diyoruz.

            Üstelik İnek Denizi’ndeki çam ağaçları belediyenin sınırları çerisinde olup iznin belediyeden alınması gerekirdi. Bu da gösteriyor ki makama oturanlar koltuklarının esiri olup hiyerarjiyi de unutup gidiyorlar. Şimdi Eğirdir Belediyesi kesim emrini veren yetkiliyi ve TEDAŞ’ı  mahkemeye verse haklı mı haksız mı?

            Eğirdir Orman Bölge Müdürlüğü ve Eğirdir TEDAŞ yetkililerinin konu üzerine eğilmelerini bekliyor bu tür uygunsuz davranışların önüne geçilmesini istiyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap