VEBALİ CUMHURBAŞKANI TAYYİP BEY ÖDEYEMEZ!..

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,VEBALİ CUMHURBAŞKANI TAYYİP BEY ÖDEYEMEZ!..
Haberin Tarihi: 15.10.2014 10:17:00 - Okunma Sayısı:1409 defa okundu.

VEBALİ CUMHURBAŞKANI TAYYİP BEY ÖDEYEMEZ!..

 

            Amerika ve Avrupa’nın bütün amacı Ortadoğu petrolünü ele geçirmek ve Rusya’nın yayılmacılığını önlemek. Amaca ulaşmanın tek kalesi de İsrail. Bu hedefe varmanın yollarından biri de Türkiye’yi kullanmak.

            ABD, kapalı kapılar arkasında Irak’a ne dedi? Git Kuveyt’e gir, dedi. Saddam Hüseyin Kuveyt’e girdi.

            Daha sonra ABD, Irak’a ne dedi? Sen nasıl olur da dostum Kuveyt’e girersin, dedi.

            11 Eylül 2011’de İkiz Kuleler vurulup üç bine yakın Amerikalı öldü. Bu vurma işini de sen yaptın, dedi Irak’a, Saddam Hüseyin’e. Olaydan sonra teröristler araştırıldı ve içlerinde hiç Iraklı yoktu. Hepsi de Amerika’nın dostu Suudi Arabistanlı çıktı. Bu Irak’a saldırmak için bir oyundu ve ABD böyle bir oyunla, nükleer bombayı da bahane ederek, Irak’a girdi.

            Oyunu kim istedi? İsrail.

            İsrail, Amerikalı amcasına dedi ki,  “Bu Irak bana hiç rahat vermiyor, frenini çek!..”

            Irak parçalandı ve iç savaşın içinde. Fakat İsrail rahat.

            İsrail başka ne istedi Amerika’dan? Suriye’nin de kendisini rahatsız ettiğini onun da freninin çekilmesini istedi. Durum ortada. Suriye iç savaşta; kan gövdeyi götürüyor. İsrail ise bir düşmanından daha kurtulmuş, televizyon karşısında çekirdek çitletip çay yudumluyor.

            İsrail bunlarla yetindi mi? Hayır. Başka ne istiyor İsrail? Türkiye’yi de istiyor!…

            Bilindiği gibi Türkiye ve İsrail tarih boyunca iyi ilişkiler kuramadı. Hep kavga hep huzursuzluk… Bu yüzden aynı oyun Türkiye üzerine oynanıyor.

            İsrail yanlısı Amerika, İngiltere, Fransa gibi ülkeler Türkiye’nin Suriye ile sıcak çatışmaya girmesini istiyor. Bu anlamda IŞİD’in üzerine Türk askerini salarak Türkiye’yi savaş çemberinin içine sokmak için el birliği ile çalışıyorlar. Fırsattan yararlanacak olan terör örgütleri de tıpkı Suriye’deki, Irak’taki, Libya’daki gibi kargaşaya başlayıp Türkiye’de iç savaş çıkaracaklar.

            Böylece İsrail, televizyonun karşısında yeniden çay demleyecek!..

            Bunların hepsi birer oyun. İsrail’i rahat ettirmek için oyun; petrolü ele geçirmek için oyun; Rusya, İran ve Suriye üçgenini kırmak için oyun… Oyun içinde oyun!..

            Başbakanlığı zamanında Sayın Tayip Erdoğan Bey’e çok söyledik. Gel bu, “Ortadoğu Eşbakanlık”ından vazgeç!.. Bunlar birer oyun!.. Amerika’nın ağzına bakıp da “Kardeşim” dediğin Suriye’yle ilgili ileri geri konuşma!.. Komşularınla iyi geçin!.. Büyük insan ATATÜRK’ün, “Yurtta barış, dünyada barış” sloganını daima önder edin!..

            Ne var ki Sayın Erdoğan Bey, söz dinlemeyip oyunu bir türlü göremedi mi yoksa görmek mi istemedi, anlayamadık!.. Cumhurbaşkanı oldu, hala aynı türküyü çalıp söylüyor.

            Buradan, Türkiye’nin küçük bir ilçesi olan Eğirdir’den, bir yerel gazeteden sesleniyoruz ki Amerika tarafından kullanılan Türkiye, Suriye ile savaşa girerse bu vebalden Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Bey kurtulamaz!..

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap