EĞİRDİR'E BİR KİTAP DAHA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'E BİR KİTAP DAHA
Haberin Tarihi: 29.10.2014 10:53:00 - Okunma Sayısı:4772 defa okundu.

EĞİRDİR’E BİR KİTAP DAHA

 

Eğirdir’imizi tanıtan, anlatan, gelecek kuşaklara her yönüyle yararlı olacak kaynak niteliğindeki eserlere bir yenisinin eklenmekte olduğunu duyurabiliriz.

            1990 yılında aramızdan ayrılan rahmetli öğretmenim CEMAL TOSUN’un (Tam ismi Mehmet Cemal TOSUN) Eğirdir GÖLSESİ gazetesinde 1970’li yıllarda neşrine başlanmış olan EĞİRDİR TARİHİ, KÜLTÜRÜ VE FOLKLORU konulu seri yazıların bir kitap bütünlüğüne kavuşturularak yayınlanması yakın zamanda gerçekleşti. Bu yayının ortaya konmasının kısa bir hikayesini anlatmak isterim…

            Ankara’da Eğirdir’li büyüklerimizin (vefat edenleri rahmetle anıyor, sağ olan iki büyüğümüze de sağlıklı uzun ömürler dileriz.) 1947 yılında kurdukları, aradan geçen 67 yıla rağmen faaliyetini sürdürmeye devam eden gayretleri sonucunda kitap halinde hazırlanmıştır.

            Bu yayının kitap halinde Eğirdir’lilere ve ilgilenen herkese sunulması vesilesiyle değerli ve fedakar büyüğümüz Cemal Tosun öğretmenimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Kitaba konu olan metinlerin EĞİRDİR GÖLSESİ gazetesinde yayımını gerçekleştirmiş olan ABDULLAH KARTAL büyüğümüzü de rahmetle, hayırla anıyoruz.

            “Eğirdir Gölsesi”  gazetesinin kitaba konu olan seri yazılarının yer aldığı fotokopi nüshaları, hemşehrilerimiz sayın Nuri Güngör ve Zeki Tarhan’ın ilgileri ve gayretleri ile kütüphanelerden temin edilmiştir. Kendilerine de teşekkür ederiz.

            Ankara’daki “Eğirdir Derneği”nin kısıtlı imkanları ile gazete fotokopilerinin okunmak bakımından iyi durumda olmayan nüshalarından bilgisayar ortamında CD’ye aktarımı çabasına girişilmiştir. Zahmetli, yavaş ve hatalarla yürütülmeye çalışılırken, merhum öğretmenimizin oğullarından Prof. Dr. Sayın CENGİZ TOSUN’u niyetlerimiz ve çalışmalarımızın eriştiği aşama konusunda bilgilendirdiğimizde, derdimize deva olacak bu çözümü bize müjdeledi! Rahmetli babasının bahse konu yazılarının düzeltilmiş haldeki müsveddelerinin kendisinde durduğunu, bu kaynaktan yararlanarak başlattığımız çalışmayı tamamlayabileceklerini bildirdi. Sevinçle karşıladığımız bu yardım sözü bizi adeta içine düştüğümüz karamsarlıktan kurtaran can simidimiz gibi oldu.

            Elimizdeki gazete fotokopilerini ve doğruluğundan emin olmadığımız bilgisayarda yazılmış bölüm metinlerini sayın Cengiz Tosun’a teslim ettik.

            Zahmetli ve uzun mesaisinin yer aldığı sürecin sonunda sayın Cengiz Tosun yazıların bütününü bir ‘CD’ halinde bana iade etti. Sayın Cengiz Tosun’a bu hizmetleri için en içten teşekkürlerimizi yineliyoruz. Kitap “TARİHİ, KÜLTÜRÜ VE FOLKLORU İLE EĞİRDİR” adını taşıyor.

            Kitabın basımı için desteğini istediğim Belediye Başkanımız Sayın Ömer Şengöl, Eğirdir’le ilgili tarihi, sosyal, kültürel ve Folklorik faaliyetlerde ve eserlerin ortaya konmasında olduğu gibi, her zamanki duyarlılığını göstererek kitabın basımını Belediye olarak üstlendi. Anlayışı ve hızla sonuçlanan desteği için şükranlarımızı sunarız.

            Belediyemiz görevlilerine, bilhassa basım çalışmaları sırasındaki gayretleri ve yardımları için Başkan Danışmanı Sayın İlhan ŞİMŞEK’e ve kapak düzenlemesini yapan Bilgi İşlem Dairesinden sayın Ahmet GÜNGÖR’e de teşekkür ederiz.

            Sade bir imza töreninden sonra dağıtımına başlanan kitabın bütünlük içinde, kolayca erişilebilen duruma gelmesiyle hemşehrilerimize ve ilgilenen çevrelerden herkese yararlı olacağı inancı ile saygılar sunuyorum.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap