PİKNİK ALANI KALMASI İÇİN, "KAÇ KAMU- OYU" GEREKLİ?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,PİKNİK ALANI KALMASI İÇİN, "KAÇ KAMU- OYU" GEREKLİ?
Haberin Tarihi: 31.10.2014 10:17:00 - Okunma Sayısı:1643 defa okundu.

PİKNİK ALANI KALMASI İÇİN, “KAÇ KAMU- OYU-” GEREKLİ?

 

            *”Kamu  yararı, kamu oyu, kararı veren kim olmalı”…?

            * Eğirdir Belediyesi Halka Açık Piknik  Alanı idi!...

            Makilik  alanı yok edildi…! “Alan bakımsızlaştırıldı” “! “Kamu yarına halı saha” yapıldı..!  …Atık alanı oldu…! Sonrası?

            Altınkum  Mahallesi’nde Nafiz Yürekli Tesisleri ile göl arasında bulunan 50 dönümlük alanın, 2001 yıllı Keşif Tarihiyle; Eğirdir Belediyesine ait olduğu belirlendi. Bir nevi “doğal  yaşam ve seyir müze” olan bu alan 2001 yılında EĞİRDİR BELEDİYESİ HALKA AÇIK PİKNİK ALANI olarak hizmete açıldı ve Piknik Alanı olarak kayıtlara geçirildi. Büyük ilgi gördü…  Günlük bakım ve düzenini sağlayan görevlisi bulunan parka, araçlarla girilmesi yasaklandı. Ağaçlandırılması, bakımı yapılan ve ailelerin çocuklarıyla geldikleri park alanı; piknik, olta balıkçılığı, yürüyüş yapılan, seyir zevki  olan bir “yaşam alanı” idi…  Aradan geçen birkaç yıl içinde EBHAPA’nın  önce tabelası söküldü, sonra kapıları açılarak araçların piknik alanına girmesine izin verildi …   

            Taşıtların park alan içine alınmasının yarattığı olumsuzluklar nedeniyle burası “araçlı çok amaçlı! piknik alanına” döndü… daha sonra sürekli olan görevlisi de görülmedi… Piknik alanı tercih edilmeyen bakımsız bir yere döndü… ailelerin kullanımı azaldı… Neden?

            2012 yılında ise, önce piknik alanında çok sayıda kuş, kaplumbağa, sincap, kelebek, börtü böcek vb hayvanların yaşama beslenme-büyüme alanı olan ve  yöreye özgü kır çiçekleriyle farklı türde maki- çam cinsi ağaçların olduğu onlarca  dönümlük alan iş makinalarıyla talan-yok edildi… Nedeni sorulduğunda… “Kamu yararına… okul yapılacak…” Ya sonrası….?

            Aynı dönemde plajın sahası olan gölün kıyısına yapılan çok amaçlı  ve yine kamu yararlı(!)AVM için yapılan inşaattan  çıkan hafriyatları, piknik alanına  döküldü… ! Nasıl olsa hafriyat var, kamu yarına “Halı Saha” yapalım denildi galiba?! yine kamu yararına! Yaklaşık iki yıldır birkaç kişinin uğradığı halı saha çok yarlı oldu!!! AVM den gelen   hafriyatlarla–taş takviyesiyle  halı sahanın güçlendirilmesiyle adeta piknik alanının   yavaş yavaş “ işgali(!) edilişi” sağlandı… Eğirdir Belediyesi Piknik Alanı yapılaşmaya doğrumu adım mı atıyordu kamu yararına? Kamu oyu nedir? “Kamu kim”? Nereye kadar kamu yararı olacak? Defalarca sorduk? Sır! Sonuç…” sıtmaya razı olmak” olmamalı… Bakımın  çözümü, yapılaşma olmamalı, park  canlı kalmalı… Özelleştirilmemeli, adı gibi  “EĞİRDİR HALKA AÇIK PİKNİK ALANI” olmalı, kirletilmesine izin verilmemeli…

            Piknik alanı; son birkaç yıldır çöp alanına, çöplüğe döndü, yangın çıktı.. bakım ve kontrolün olmaması maalesef ve “yataklarından belli olan bazı aslanların- kullanıcıların-” aynı yere tekrar geleceğini bildiği halde, çöp bidonlarını kullanmaması!!!?? 

            EBHAPA kimin ne amaçla, nasıl bir düşünceyle bıraktığı bilinmeyen! kalorifer atıklarının yer aldığı çöp alanına dönüşmekte…

   Buraya kalorifer atıklarının bırakılması ve yağışlarla kimyasalların göle taşınması korkunç… Bu olaydan ibret alınması gerekir, buraya bu atıkları atanlar mutlaka cezalandırılmalıdır ve burası, bakım ve kontrol altına alınmalıdır… Buranın bu hallerini görünce, keşke on yıl öncesi gibi yapı yapılmasına izin verilmeyen yer, şahısların elinde yeşillikler içerisinde kalsaydı… demekten kendini alamıyor insan….  … Bu doğal alanlarda  yıllar içesinde giderek bakımsızlaştırılmamalı…” “…sıtmaya razı olmaya” bırakılmamalı… Çok mu zor girişin araç trafiğine kapatılması ve önceki yıllardaki gibi bakıcısının görevlendirilmesi… Buralar piknik alanı olarak bize kalmalı, itibarsızlaştırılarak başka yararlara (yapı- özelleştirme vb.) dönüştürülmemeli ve “bize” piknik alanı, seyir alanı, yürüme alanı olarak kalmalı... EBHAPA da kuş seslerini duymak, kaplumbağalarla, sincaplarla, yöreye özgü  doğal kır çiçekleriyle birlikte, tekrar  yaşam ortamının oluşturulması dileklerimizle...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap