BELEDİYE MECLİSİ UYUMUYOR!..

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BELEDİYE MECLİSİ UYUMUYOR!..
Haberin Tarihi: 4.11.2014 10:08:00 - Okunma Sayısı:1391 defa okundu.

Eğirdir merkezde trafik sorun mu? Evet sorun... Dağ, taş araba dolu!.. Hatta kaldırımlar!..

BELEDİYE MECLİSİ UYUMUYOR!..

 

            Eğirdir merkezde trafik sorun mu? Evet sorun… Dağ, taş araba dolu!.. Hatta kaldırımlar!..

            Liman içi boş, Kale Burnu boş, halı saha önü boş, Baba Sultan yanı göl kenarı boş!..

            Halk şikayetçi, yürüyemiyor; esnaf şikayetçi, dükkan önü kapanıyor, şoförler şikayetçi, caddede  yan yana iki sıralı arabalardan geçemiyorlar!.. Kamyonlar da işin tuzu biberi…

            Öyle anlar oluyor ki trafik sıkışıp kalıyor!.. Zaten çarşı küçük, bir de arabalar, iyice küçük…

            Çözüm ne? Çözüm yeni düzenlemelerde!.. Eğirdir İlçe Trafik Komisyonu 2014/ 01 sayılı yazısı ile Eğirdir Hızır Bey Camii’nin her iki tarafına trafik yasağı getirdi. Bu kısım trafik akışı yönünden rahatladı mı? Rahatladı!..

            Eğirdir Belediyesi ne yaptı? Vatandaşın ve esnafın şikayetlerini değerlendirerek o da çözüme katkıda bulunmaya çalıştı. Çarşı merkezinde araba yığılmasının önüne geçmek amacıyla Eğirdir’in önemli caddelerinde ücreti yüksek tutarak caydırıcılık olgusunu işletmek için otopark sistemini devreye soktu.

            Konu 04/06/2014’te meclis toplantısına geldi. Otopark yerleri ile ücreti beş lira ve bir lira olan yerler tespit edildi. Uzun değerlendirmelerden sonra tespitler oya sunuldu ve karar fire vermeden on bir üyenin oy birliği ile karar altına alındı.

            Bu karardan sonra AKP’li bir üye iki ay sonra fiyatların çokluğunu bahane ederek meclise indirim için önerge verdi. Ne hazin bir sondur ki önergeye sadece kendi parmak kaldırdı.

            Beyler, meclis çocuk oyuncağı değil!.. Yap boz tahtası mı bu!.. Bugün evet dedim, yarın hayır diyeyim, olmaz!.. Çünkü meclis gündemi üyelere günler öncesi duyuruluyor. Ona göre hazırlanır, ona göre donanımlı gelirsin!.. Sabah uyandığında insana “Günaydın!..” derler iş işten geçmiş anlamında!..

            Yanlış anlaşılmasın biz burada kimseyi müdafaa etmek için veya korumak için yazmıyoruz. Toplumun düzeni anlamında top yekün bir karar alınmışsa biz ondan yanayız ve karara önce karar alanın kendisi de saygı duymalı.

            Otopark ücretini Türkiye’de birçok belediye uygulamakta. Geçen günlerde Ankara Hacettepe Hastahanesi’nde bir muayene işimiz vardı. Hastahanenin otopark ücretlerine baktım. Şöyleydi: Birinci saati yedi; ikinci saat altı lira(toplam on üç lira). Hastanedeki işiniz akşama kadar sürerse elli liradan aşağı kurtulamıyorsunuz. Yine Ankara Kurtuluş Parkı Evlendirme Dairesi’nin karşısında çok katlı otopark var. Oraya da sordum. Birinci saati yedi; ikinci saati altı; üçüncü saati beş (toplam on sekiz ) lira. Böylece saatler fiyatları katlayıp gidiyor.

            Dikkat edilirse Eğirdir merkezde kamyonlara da park yasağı var. Koca koca kamyonların küçücük çarşı merkezine getirdiği yük birden kalktı ve caddeler rahatladı. Kötü mü oldu?

            Sonsuzluk insanın içindedir. Onu sınırladığınız zaman önyargı öne çıkar ve sağlıklı düşünemezsiniz. Bu nedenle sağlıklı düşünmek için, kendini gazetecilik yapıyorum sananlar gibi, sonsuzluğunuzu sınırlamayınız.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap