İstanbul'da Yaşayan Hemşehrilerimiz Eğirdir Gölü İçin Buluştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İstanbul'da Yaşayan Hemşehrilerimiz Eğirdir Gölü İçin Buluştu
Haberin Tarihi: 10.2.2020 13:59:55 - Okunma Sayısı:46707 defa okundu.

Eğirdir Gölü sorunlarının çözümü üzerine odaklı buluşmada çözümler noktasında yapılabilecekler ele alındı

İSTANBUL'DA YAŞAYAN HEMŞEHRİLERİMİZ EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN BULUŞTU

9 şubat 2020 Pazar günü İstanbul’da ikamet eden Ispartalılar kahvaltıda bir araya geldi. İTÜ Maçka Sosyal tesislerinde gerçekleşen kahvaltıya 60 kişi katıldı. Eğirdir Gölü sorunlarının çözümü üzerine odaklı buluşmada çözümler noktasında yapılabilecekler ele alındı. Toplantıda söz alan Dr. Önder Yiğitbaşı, Seval Yalçın İrinesil, Bekir Sıtkı Esendir, Öğr. Gör. Hande Özdamar Tığlı, Yavuz Dilmen, İbrahim Yardımcı, Dr. Süleyman Altın, Prof. Dr. Eşref Adalı, Güler Bengüer, Barış Özkan Eğirdir özelinde neler yapılabileceğini dile getirdiler. 

Eğirdir Gölü ve çevresinin korunması çalışmaları kapsamında fikir alışverişi sağlanan toplantıda; Eğirdir Gölü üzerine bu zamana kadar yapılmış çalışmalar da ele alındı.

Toplantı sonucunda;       

Eko-Bir ile sıcak temasların devam etmesine ve yakın ilişkiler kurulmasına,

Ana teması göl olan grupların bir araya getirilmesine Göl Çatı Platformunda toplanılmasına,

 ISVAK ve ISVAK Bilim Kurulu ile güç birliği yapılmasına, Göller Bölgesi Su İdaresi kuruluşunun kurulmasına çalışmalarına destek verileceğine,

 Kendi alanında uzmanlaşmış alt komisyonların kurulmasına,

ve Haziran Ayında geniş katılımlı Göl üzerine çözüm ve bilgilendirme toplantısının Eğirdir’de yapılmasına karar verildi.

Isparta Belediye Başkanı, ITSO, BAKA, Ziraat Odası, EkoBir ve Göl Çatı Sivil Platformunun katılımıyla Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanan toplantının tarihi önümüzdeki günlerde netleşecek. 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    10.2.2020 17:15:15
    Çok kapsamlı yazıya ve desteğinize çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız..🌹🌹🌹 Bekir Sıtkı Esendir İnş.Yük.Müh. 💐EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN ELELE💐 Grup Kurucu Yöneticisi
Yorum Yap