Isparta KAGİK Başkanı Çağlar, kadın girişimcileri anlattı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta KAGİK Başkanı Çağlar, kadın girişimcileri anlattı
Haberin Tarihi: 27.2.2015 10:13:00 - Okunma Sayısı:1913 defa okundu.

Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, Ankara'da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Ispartalı kadın girişimcilerin faaliyetlerini anlattı.

Isparta KAGİK Başkanı Çağlar, kadın girişimcileri anlattı

 

            Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, Ankara’da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Ispartalı kadın girişimcilerin faaliyetlerini anlattı.                          

            TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile TOBB Genç Girişimciler Kurulu seçimleri tamamlandı. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun yeni başkanı Evrim Aras olurken, başkan yardımcılıklarına ise Ayfer Yılmaz, Nurten Ceceli Alkan, Ruhsar Pekcan ve Zeynep Bodur Okyay seçildi.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına ise Ali Sabancı yeniden seçilirken, başkan yardımcıları Cihat Alagöz, Göktekin Dinçerler, Gülden Yılmaz ve Sezai Hazır oldu. Acun Ilıcalı, Arzu Kaprol ve Ayşe Şule Bilgiç de Genç Girişimciler Kuruluna yeni katılan isimler arasında yer aldı.

            Seçimin ardından Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye genelindeki Kadın Girişimciler Kurulları ve Genç Girişimciler Kurulları başkanlarıyla toplantı yaptı. Toplantıya Isparta’dan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar katıldı. Kurul başkanlarının kısa kısa sunumlarının yapıldığı toplantıda  Isparta KAGİK Başkanı Gözde Çağlar da Isparta’daki kadın girişimcilerin faaliyetlerini anlattı.

            TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye genelinde kadın girişimciler ve genç girişimciler kurullarını daha aktif görmek istediğini söyledi. Kadın ve genç girişimciler konusunda artık gölün maya tuttuğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, 1.000 civarında kadın ve genç girişimci ile çıkılan yolda bugün 6 bin 405 kadın girişimci ve 8 bin 341 genç girişimci ile devasa bir yapıya ulaşıldığını anlattı. 2 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanlığına, 4 oda ve borsanın da Meclis Başkanlığına kadınların seçildiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Oda ve Borsa meclislerinde yer alan kadınlarımızın sayısı % 33 oranında arttı” dedi.

            Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin Türkiye'nin en önemli meselelerinden biri olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'de her yıl 900 bin gencin işgücü piyasasına girdiğini söyledi.

            Hisarcıklıoğlu, işsizlik oranını aynı düzeyde tutmak için bile her yıl en az 900 bin insana yeni istihdam alanı açmak zorunda olduklarını belirtti. Bugün Türkiye'de kurulan her firmanın ortalama 10 kişiye istihdam sağladığının altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Bizim her yıl az 90 bin yeni girişimci çıkarmamız gerekiyor" dedi.

            Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de girişimci sayısı arttıkça, zenginliğin de ona paralel artacağını ifade ederek, hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi.

            Genç Girişimciler Kurulunun gündeme getirdiği bir projeyi somutlaştırdıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Şimdi kamu ile beraber Fonların Fonu'nu kurma çalışmalarını yürütüyoruz. Fonların Fonu, 'erken aşama' şirketlere yatırım yapacak diğer fonları destekleyecek, bu fonları fonlayan bir yapı olacak" ifadesini kullandı.

            Hisarcıklıoğlu, kamu alımlarında yerli malına yüzde 15 fiyat avantajı sağlayan düzenlemenin hayata geçtiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

            "Yıllarca bunun mücadelesini vermiştik, en sonunda oldu. Buradan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza Türk özel sektörü adına teşekkür ediyoruz. Şimdi bunu kadın girişimcilerin desteklenmesi noktasında bir adım ileri taşımamız gerekiyor. Bu sistem Amerika Birleşik Devletleri'nde bazı eyaletlerde uygulanıyor. Bu eyaletlerde kamu alımlarında, kadın girişimcilerin kurduğu şirketlere fiyat avantajı sağlanıyor. Yani kadın girişimci daha pahalıya satsa bile devlet malı bu şirketten alıyor. Hatta bununla yetinmeyip kamu alımlarında kadın girişimcilerin kurduğu şirketler için kota konuluyor. Devlet mal alırken bu kotayı doldurmak zorunda kalıyor. Kamudan da bu tür desteklerin hayata geçirilmesini talep ediyoruz."

            Geçen dönem İl Genç Girişimci Kurullarının toplam 824, İl Kadın Girişimci Kurullarının da bin 544 faaliyet gerçekleştirdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, oluşan yeni yapı ile birlikte gelecek dönemde çok daha fazla projeye imza atacaklarını bildirdi.

            TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı da ekip olarak 55 bin öğrenciye ulaştıklarının altını çizerek, "Ekip olarak 55 bin öğrenciye dokunmuşuz. Bu 55 bin öğrenci ile konuştuğumuzda her zaman mutlu olmamışız, zaman zaman bizi protesto edenler olmuş, zaman zaman para atanlar olmuş, bize kağıt para atan hiç olmadı, hep metal para... Ama sonuçta biz buranın evlatlarıyız ve burada doğan sonuçlara hepimizin katkısı var. Hep birlikte girişimciliğin bir çıkış yolu olduğuna inandık" diye konuştu.

            Bu sene yapılarını daha kurumsal hale getirdiklerinin altını çizen Sabancı, 81 il başkanının 25'inin aralarına yeni katıldığını, hem istikrarın hem de değişimin olduğunu dile getirdi.

            Sabancı, bu sene farklı olarak üst kurula iş dünyasının önde gelen önemli sivil toplum kuruluşu liderlerini davet ettiklerini söyledi.

            TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras da "Çiçeği burnunda bir başkan olarak, kadının ekonomik özgürlüğünü eline almasının hele ki bu yaşadığımız şiddet dolu günlerde daha büyük önem arz ettiğini düşünüyorum" dedi.

            Aras, kadınların güçlerine sahip çıkmaya ve topluma dalga dalga kadın duyarlılığının yayılmasına vesile olmayı istediklerini dile getirerek, amaçlarının kadın girişimci sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap