16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

Eğirdir’im Güzel Memleketim

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’im Güzel Memleketim
Haberin Tarihi: 9.4.2021 16:37:33 - Okunma Sayısı:5324 defa okundu.

Havva MUTLUCAN yazdı...

EĞİRDİR’İM GÜZEL MEMLEKETİM

           Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 1973 - 1977 yılları arasında  Isparta Milletvekili olarak görev yapmış, Eğirdir’li büyüğümüz rahmetli Mustafa CESUR'un Eğirdir’imizin gelişmesi, tanıtımı için güzel çalışmalar yaptığı vatandaşlarımız tarafından günümüze kadar aktarılmaktadır.

            Belki de o günlerde Eğirdir’de şöyle bir söylem ortaya atılmış olabilir;

            “Artık Eğirdir’de şeytanın bacağı kırıldı, birlik beraberlik oluştu kendi Milletvekilimizi bile seçebiliyoruz” denilmiştir.

            Ne var ki bu birlik, beraberlik kısa sürmüş görünüyor! Belli ki ilçemizde zaman içerisinde oluşan kısır siyasi çatışmalar, kişisel çıkarlar vb. durumlar sonucunda Eğirdir acınacak hale gelir.

            Öyle ki ülkemizde alanında bir numara olan “Kemik Hastalıkları Hastanesi” bitme noktasına gelmiş, yine esnafımızın bir numaralı gelir kaynağı olan her dönem binlerce askeri barındıran “acemi birliği” Eğirdir’den alınmış, “turizm” alanında derseniz, kayda değer hiçbir yenilik – faaliyet ve sosyal tesis yapılmadığından, sektör ayaklar altında hep arka plana atılmıştır.

             Maalesef bencil siyaset sistemi Eğirdir’i öyle bir duruma getirmiş ki..! Son kırk yıldır nüfusumuz on beş bin ile yirmi bin arasında gelip gitmiş, hep kendime olsun çalışmaları yoğunlaşmış hale gelmiştir.

             Bunların yanı sıra memleketimize faydası olacak çalışmaların ya da mesleğinde kapasiteli insanların önlerinin kapanması sağlanmış, 'Aman biz yönetimi Eğirdir’lilerden başkasına (köyler dahil) vermeyelim' mantığıyla sürekli önleri kesilmiş, ilçemize gelebilecek hizmetlerin de başlamadan bitirilmesi sağlanmıştır.

             Neden bu düşünceye kapıldım dersiniz?

             Size ilçemizle ilgili hatırladığım kadarıyla bir, iki örnek vermeye çalışayım;

             Önceki yıllarda Kemik Hastalıkları Hastanemize branşında iddialı profesörler gelirdi. Geliş amaçları, hastanenin eskisi gibi ihtişamlı günlerini geri getirmek, hasta sayısını artırmak, ortopedi alanında diğer hastanelerden geri kalmamak ve de hastanemize yeni teknolojik makinelerin kurulması için gayret etmek olan bu iddialı profesörlerin gayretlerinin sonunda ne olur biliyor musunuz….?

             Halkımızın tabiri ile “Bir kalemde harcanırlar”...

             Nedenlerinden en keskini; Kemik Hastanesi yönetiminin Eğirdir’li hekimlerimizin hakimiyeti altında olmasıdır….! Neymiş efendim, bizim yıllardır buraya hizmetimiz var, şimdi gelip “elin adamlarına mı kaptıralım” yerimizi..?

             Ya değerli hekimlerim! Allah razı olsun sizlerin hizmeti küçümsenmez ama adamların ilgi alanları sizinkinden farklı daha fazla hasta gelecek. Eğirdir’imize gelen sağlık turizmi artacak, esnaf kalkınacak…! Olsun arkadaş biz yerimizi kimseye kaptırmayız mantığı mıdır, acaba?

              İlçemizle ilgili İkinci örneğim ise;

              2009 – 2014 yıllarında Eğirdir Belediye Başkanlığı adayı Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul BAYER’in seçim tanıtımlarında Eğirdir için çok da güzel projelerinin olduğu görülür. Ama ne fayda ki istediği oyu alamadığı için Belediye Başkanı seçilemez.

             Neymiş efendim! Ertuğrul Bey iyiymiş, hoşmuş, gözle görülen projeleri de varmış. Hatta Eğirdir’imize taze bir kan da olabilirmiş, AMAAAA en büyük kusuru Eğirdir’li olmamasıymış!!

              Hoppalaaa bu da nereden çıktı ya..! derseniz. Evet evet Eğirdir’de böyle düşünceli vatandaşlarımızın sayısı maalesef küçümsenmeyecek miktardadır. 

            Şimdi denilecek ki sen böyle yazmışsında;

            Sanki şu anki Belediye Başkanımız nereli, biz seçmedik mi? Ben hemen bildiğim kadarı ile cevaplayayım. Başkanımız her ne kadar Eğirdir doğumlu olup, Eğirdir’de ikamet etse de köken olarak aile yakınlarının çoğu İlçemize bağlı Serpil Köyü’nde ikamet etmektedir, diye biliyorum.

            Gelin Eğirdir’li vatandaşlarım bu bir başlangıç olsun. Belediye Başkanımızla bu kısır döngüyü değiştirelim, çalışmalarına yardımcı olalım. Başkan zaten şu ana kadar ki gayretiyle kendini kanıtlamaya çalışmış, sadece merkezle değil köylerle de içli dışlı olmaktadır.

             Tabiî ki bilinmelidir ki “seçimle gelmiş başkanlarımız” da kendilerini kaf dağında görmemeli, kendilerine oy veren vatandaşlarımızın sesine kulak vermeli. Seçim arifesinde söylenmiş olan sözler tutulmalı, kendine oy verenleri unutmamalı ki…!

              Eğirdir’li halkımız da yukarıda bahsetmiş olduğum kısır döngünün farkına varıp çıkarcı çatışmaları bir kenara bırakır.

              Aman Eğirdir’li olsun mantığından vazgeçip Eğirdir’imizin gelişmesi için çaba harcayan profesörlerin, iş adamlarının hizmetine mani olmaya kalkmaz.

              Haydi Eğirdir’li vatandaşlarım “Eğirdir’imize faydalı olsun, hizmetkar olsun da merkez olmuş, köyden olmuş veya diğer illerden olduğu önemli değil” denilebilsin.  

             Haydi Eğirdir’li birlik olalım, beraberlik olalım gelin şu tabuları yıkalım artık.

             Saygılarımla...

- Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    11.4.2021 11:34:18
    Sayın Mutlucan, söylediklerinize aynen katılıyorum. Eğirdir'deki,"Ben" egosu yıkılmayan bir duvar gibi. Bunun bedelini de gelişememekle ödüyor. İlhan Şimşek
  • Rumuz
    (Rumuz)
    10.4.2021 20:52:46
    Tebrikler Havvacığım. Çok güzel konuyu değinmişsin. Umarım tapular yıkılır hizmet edecekler seçilip,hizmet edenler desteklenir..
Yorum Yap