MAREM araştırmacılarından bir proje daha...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MAREM araştırmacılarından bir proje daha...
Haberin Tarihi: 18.6.2021 15:50:10 - Okunma Sayısı:1598 defa okundu.

“Atadan Toruna, Goncadan Kokuya: Gül Çocuk”…

MAREM araştırmacılarından bir proje daha...

“Atadan Toruna, Goncadan Kokuya: Gül Çocuk”…

Doç. Dr. Emel KAÇAL liderliğinde TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’na sunulan “Atadan Toruna, Goncadan Kokuya: Gül Çocuk” isimli proje, TUBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Projede uzman olarak MAREM Ar-Ge personellerinden Zir. Yük. Müh. Dilek KARAMÜRSEL, Zir. Yük. Müh. Fatma Pınar ÖZTÜRK, Peyzaj Yük. Mim. Rafet SARIBAŞ ve Bil. Uzm. Güllü DUMAN YEĞEN uzman olarak yer alıyor. Çalışma alanları farklı araştırmacı ve eğitimcilerin yer aldığı projede, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Gülbirlik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğirdir Halk Eğitimi Müdürlüğü, Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Eğirdir Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü ve Güneykent Belediyesi arasında tesis edilen işbirlikleri, dayanışmanın güzel bir örneği olarak sergileniyor…

Proje ile 2022 yılı itibari ile ortaöğretim 7. sınıfta okuyan öğrencilerin, “tarımın; bilim, mühendislik ve teknoloji ile birbirine nasıl bağlı olduğuna ve bunların toplum, çevre ve ekonomik süreçler ile ilişkilerine dair bilgilerini, bilimsel çerçevede yapılandırmaları” hedefleniyor. Proje; deneysel laboratuvar çalışmaları, tarım-kültür-sanat ilişkisine dair eğlenceli etkinlikler, spor, Türk Kültür değerlerinin “gül” temasında işlendiği bir dizi faaliyet içeriyor. Projede, çocukların bireysel olarak kendilerini geliştirebilecekleri faaliyetlerin yanı sıra, iletişim, birlikte hareket etme, sorumluluk alma gibi becerilerini geliştirebilecekleri grup faaliyetleri de yer alıyor. Bu sayede geleceğin tarımına yatırım yapacak, bilimsel bakış açısına sahip yeni nesillerin gelişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. 

Tarımın en başta gözlem ve deneyime dayalı bir kültür gerektirmesi ve bu kültürün başarılı şekilde atalardan aktarılıyor olması gerçeğinden hareketle projede yer alacak olan çocuklar, ailesi tarımla uğraşanlar arasından seçilecek. Proje etkinlikleri, 23-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında yürütülecek. Başvuru takvimi, başvuru koşulları vb. ile ilgili bilgilerin detaylarına, proje web sayfası üzerinden ilerleyen tarihlerde ulaşılabilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap