Eğirdir H.E.M.'in Yılsonu Sergisi Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir H.E.M.'in Yılsonu Sergisi Açıldı
Haberin Tarihi: 27.5.2015 18:55:00 - Okunma Sayısı:1837 defa okundu.

Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün 2014-2015 eğitim öğretim yılı yıl sonu sergisi açıldı.

Eğirdir H.E.M.’in Yılsonu Sergisi Açıldı

 

            Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2014-2015 eğitim öğretim yılı yıl sonu sergisi açıldı.    

            H.E.M.’in birbirinden değişik kurslarına katılarak bayanların bir yıl boyunca el emeği göz nuruyla hazırlamış olduğu ürünler sergiyi gezenler tarafından büyük bir beğeni aldı.

            Eğirdir H.E.M.’in 2014-2015 eğitim öğretim yılı yıl sonu sergisi bugün saat 15.00’de Vergi Dairesi üzerinde bulunan toplantı salonunda açıldı. Açılışa Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş, Siyasi Parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan programda bir açılış konuşması yapan Eğirdir H.E.M. Müdürü Ali Şanal, şunları söyledi: “Halk Eğitim Merkezlerine olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Merkezlerimizde isteyen her vatandaşın yaşamı boyunca ilgi, istek ve ihtiyaç duyduğu her konuda eğitim görerek sertifika almaya götüren programlar uygulanmaktadır. Halk Eğitim merkezlerimiz artık biçki, dikiş ve nakış kursları ile anılan yerler olmaktan çıkmıştır. Her yaşa, ilgiye ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği hayat boyu öğrenme alanlarına dönüşmüştür. Yaygın eğitim kendilerine sorumluluk yüklenmiş bireylerin ve toplumların çalışma gücünü artırmak, yaşam seviyelerini yükseltmek için planlı, programlı ve hayat boyu devam eden eğitimdir.

            Bu yıl açtığımız 155 adet kurstan 4000’in üzerinde kursiyer belge almıştır. Kurslarımıza katılan bireyleri mesleğe hazırlama, meslek sahibi olanların kendilerini geliştirme, sürekli gelişen bilim ve teknoloji karşısında öğrenme isteğini artırma, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama hazırlama programlarıyla kurslarımızı açtık ve açmaya devam ediyoruz.

            Ayrıca Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı olarak Halk Eğitim Merkezleri açık öğretim faaliyetlerini de yürütmektedir. Halen kayıtlı 124 Ortaokul öğrencisi, 288 açık lise öğrencimiz bulunmakta ve onların her türlü iş ve işlemlerini yürütmekteyiz. Bu hafta sonu girecekleri sınavda da bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

            İlkemiz her yaştaki bireye, her yerde her zaman eğitim götürmektir. Görevimiz kursiyerlerimizi Türk Milli Eğitimin amacı olan Milli ve ahlaki değerlerimizi benimsemiş, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, herkese sevgi, saygı ve hoşgörü gösterebilen, medeni ve iş sahibi birer insan olarak yetiştirmektir. Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Eğirdirimizin gülen yüzü, herkese açık huzurlu bir yuvası, yeni heyecanlarla yeşeren umudu olmaya devam edecektir”. Şanal bu yıl HEM bünyesinde açılan yeni kurslardan da bahsetti.

            Şanal: “Bu yıl okuma-yazma, yabancı dil, aile eğitimleri, Osmanlıca, İngilizce, diksiyon, drama gibi kurslar. Kalorifer ateşçiliği, mantar yetiştiriciliği, budama, bilgisayar eğitimleri, ağır ve tehlikeli işlerde iş güvenliği, hasta kabul işlemleri, yaşlı ve hasta bakımı, hijyen eğitimleri, işaret dili eğitimleri, arı yetiştiriciliği, sürü yönetimi elemanı yetiştiriciliği gibi mesleki kurslar, giyim ve el sanatları, nakış, ahşap boyama, halk oyunları, bağlama, çocuk odası oyun etkinlikleri, hat, tezhip, ebru ve çini işlemeciliği, plates, satranç, yağlı boya resim, futbol, tiyatro gibi beceri kursları açtık.

            Kurslarımızın bir çoğunu çeşitli kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde planlarken, sadece merkez binamızda değil, Eğirdirimizin değişik mekan ve mahallelerinde ve köylerinde de açtık. İşbirliği içerisinde olduğumuz kurum ve kuruluş temsilcilerine ve kurslarımızda bize yer tahsisi yapan başta Eğirdir Belediyesi adına Belediye Başkanımız Ömer Şengöl’e, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüze, Eğirdir İlçe Müftülüğümüze ve ismini sayamadığım bütün kurum ve kuruluşlara kurumumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.

            Kursiyerler adına bir konuşma yapan Figen Alemdar ise HEM’in düzenlemiş olduğu kursların çok yaratıcı olduğundan bahsederek, bütün hanımları bu tür kurslara katılmaya davet etti.

            Konuşmaların ardından Kaymakam Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e katkı ve desteklerinden dolayı  tablo hediye edildi.

            Daha sonra bayanların el emeği göz nuruyla hazırlamış olduğu ürünlerin sergilendiği serginin açılışı yapıldı. Sergi üç gün boyunca açık kalacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap