Gelendost Şehit Erhan Çakmak Ortaokulu'a Robot Atölyesi Kuruldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gelendost Şehit Erhan Çakmak Ortaokulu'a Robot Atölyesi Kuruldu
Haberin Tarihi: 30.5.2015 09:21:00 - Okunma Sayısı:3694 defa okundu.

SDÜ Teknoloji Kulübü ile Robotik ve Eğitim Derneği, Gelendost Şehit Erhan Çakmak Ortaokulu'nda TÜBİTAK tarafından desteklenen robot atölyesi kurdu.

Gelendost Şehit Erhan Çakmak Ortaokulu’a Robot Atölyesi Kuruldu

 

            SDÜ Teknoloji Kulübü ile Robotik ve Eğitim Derneği, Gelendost Şehit Erhan Çakmak Ortaokulu’nda TÜBİTAK tarafından desteklenen robot atölyesi kurdu.

            Kurulan robot atölyesinde ilk ve orta öğretim öğrencilerine Teknoloji Kulübü ile Robotik ve Eğitim Derneği üyeleri tarafından temel elektronik derslerinden başlanarak LDR, Filip flop, yangın söndüren robot ve çöp toplayan robot yaptırıldı.

            Merkezden uzak ilçelerdeki öğrencilerin, kısıtlı imkânlarından dolayı bilim ve teknolojik çalışmalardan çok uzak kaldıklarını söyleyen proje sorumlusu Fen Bilgisi Öğretmeni Oğuzhan Çetintürk “ Teknoloji Kulübü sayesinde öğrenciler ilk defa robotlarla karşılaşarak yapımında yer aldılar. Birçok öğrencinin teknolojiye karşı ilgisinin artmasına vesile oldular. Bu proje onlar ve bizim için unutulmaz bir deneyim oldu.” dedi.

            Atölyeyi kurumanın kendileri için ayrı bir mutluluk olduğunu dile getiren Teknoloji Kulübün ile Robotik ve Eğitim Derneği Başkanı Ferdi Alakuş, öğrencilerin içlerinde sektöre karşı bir tutku oluşturulabilirse lise çağında kendilerini geliştirip üniversite hayatlarında da bu alt yapıyı en üst seviyeye çıkartabileceklerini söyledi. Alakuş “Dünyanın geleceği robotik olduğu düşünüldüğünde biz bu çalışmaları memleketimizin her yerine götüreceğiz " dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap