İçinde Tarihi Antik Kent Barındıran Köyün Hikayesi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İçinde Tarihi Antik Kent Barındıran Köyün Hikayesi
Haberin Tarihi: 16.12.2021 13:58:31 - Okunma Sayısı:2703 defa okundu.

Eğitimci yazar Muzaffer Sarışahin, içinde antik kent gibi kültürel değerleri barındıran, Sütçüler-Eğirdir tarihi pazar yolu üzerinde bulunan köyünün hikayesinin anlatıldığı ‘’Antik Çağ’dan Bugüne Sağrak’’ adlı eserini Isparta Belediyesi Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nde okuyucuları ile buluşturmaya devam ediyor.

İÇİNDE TARİHİ ANTİK KENT BARINDIRAN KÖYÜN HİKAYESİ

​Isparta Belediyesi 5. Kitap Fuarı Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10 Aralık Cuma günü 76 standatta,276 yayınevi ve 110 yazarın katılımıyla kapılarını açtı. ’’Kitaplar Gül Açıyor" temasıyla başlatılan 5. Kitap Fuarı ‘’Yunus Emre ve Türkçe Yılı’’ anısına gerçekleştirilmeye devam etmektedir. Kitap fuarında çeşitli yayınevlerinin yanı sıra Ispartalı yazarların da yer aldığı Yerel Yazarlar Standına da yer verildi. Bu yazarlardan birisi de eğitimci yazar ve Ülkü İlkokulu’nda müdür olarak görev yapan Muzaffer Sarışahin’in kaleme aldığı "Antik Çağdan Bugüne Sağrak" adlı çalışmasıdır.

Antik Çağdan Bugüne Sağrak adlı çalışmada tarihi serüveni MÖ II. yüzyıla kadar giden Sağrak’ın Helenistik, Roma, Bizans Dönemi tapınak, bazilika, anıtsal çeşme ile Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi cami, çeşme, okul ve diğer eserlerle bugüne kadar meydana gelen sosyo-ekonomik durumları arşiv belgelerine ve kaynak kişilere dayandırılarak incelendi.

Bu kitapta kendinizi olimpiyat oyunlarına katılır gibi hissedecek, antik tiyatronun basamaklarında derin düşüncelere dalıp efsaneler içinde kaybolacaksınız. Antik Roma Yolu’nda bir kral edasıyla yürürken Toros Dağları’nda efe olacak, düğün dernek ve seyirlik oyunlarla köy meydanından gün yüzüne çıkacaksınız.

Eğitimci yazar Muzaffer Sarışahin,içinde antik kent gibi kültürel değerleri barındıran, Sütçüler-Eğirdir tarihi pazar yolu üzerinde bulunan köyünün hikayesinin anlatıldığı ve on yıl boyunca titiz bir araştırma ve inceleme ile meydana getirdiği ‘’Antik Çağ’dan Bugüne Sağrak’’ adlı eserini Isparta Belediyesi Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nde 19 Aralık Pazar gününe kadar Yerel Yazarlar standında okuyucuları ile buluşturmaya devam edecektir. Kitap sever dostlarını beklemektedir.

Muzaffer Sarışahin Kimdir?

1964 yılında Isparta-Sütçüler’de dünyaya gelen Sarışahin,Trakya Üniversitesi-Çanakkale Eğitim Yüksekokulu’ndan 1987 yılında mezun oldu. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi’nde yan alan dalı Türkçe olarak tamamladı.

1988 yılında göreve başlayıp Erzincan ve İstanbul’da çalışarak 1995 yılında Isparta’daki okullarda öğretmen,müdür yardımcısı ve müdür olarak çalıştıktan sonra Şehit Adem Köse İlkokulu(Halıkent İlkokulu) müdürü iken 2019 yılı Temmuz ayında Ülkü İlkokulu’na atanmış olup görevine devam etmektedir.

2006 yılında uzman öğretmen unvanını alarak meslek yaşamı içinde Avrupa Birliği Erasmus projeleri kapsamında 2006-2009 yılları arasında“Live Together-Learn From Each Other-Birlikte Yaşayalım-Beraber Öğrenelim” projesi için Almanya-Lemgo ve Çek Cumhuriyeti-Karvina kentine,2012-2014 yılları arasında “Let’s Meet Where Our Cultures Meet-Kültürlerimizin Buluştuğu Yerde Buluşalım” projesine yönelik; Yunanistan-Selanik, İngiltere-Birmingham, Litvanya-Kaunas, İtalya-Siracusa ve İspanya-Fuansalida kentlerine eğitim amaçlı ziyaretlerde bulundu.

Mahalli gazetelerde köşe yazıları da yazan Sarışahin, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap