İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Eğirdir MAREM Arasında İş Birliği Sözleşmesi İmzalandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Eğirdir MAREM Arasında İş Birliği Sözleşmesi İmzalandı
Haberin Tarihi: 14.1.2022 16:43:37 - Okunma Sayısı:1666 defa okundu.

200 Ortaöğretim öğrencisine farkındalık eğitimleri verilmesi planlanıyor.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Eğirdir MAREM Arasında İş Birliği Sözleşmesi İmzalandı

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliği kapsamında altınotu, misk adaçayı, papatya, nane ve fesleğen tarımın geliştirilmesi amacıyla 200 ortaöğretim öğrencisine farkındalık eğitimleri verilmesi planlanıyor.   

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) tıbbi-aromatik bitkileri uzmanlarınca İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaöğretim öğrencilerine tıbbi-aromatik bitkilerin tarımı ve laboratuvar ortamında uygulamalı çeşitli etkin madde elde yöntemleri hakkında eğitimler düzenlenecek. 2022 yılı bahar ve sonbahar aylarında teorik ve uygulamalı olarak yapılacak eğitimler sonrasında ortaöğretim öğrencilerinin tıbbi-aromatik bitkiler konusunda farkındalık düzeyleri artırılarak bitkilerle sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşamı deneyimlemeleri sağlanacak.

Bu eğitimlerin meslek edinme ve istihdam konusunda öğrencilere kolaylıklar sağlayacağı inancıyla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandığı bildirildi.  

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap