TBMM Başkanvekili Bilgiç, Isparta'da Gazetecilerle Buluştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TBMM Başkanvekili Bilgiç,  Isparta'da Gazetecilerle Buluştu
Haberin Tarihi: 28.2.2022 14:03:32 - Okunma Sayısı:2029 defa okundu.

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Davraz Kayak Merkezi’nde basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.

TBMM Başkanvekili Bilgiç,

Isparta'da Gazetecilerle Buluştu

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Davraz Kayak Merkezi’nde basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç uzun bir aranın ardından basın mensuplarıyla sohbet toplantısında buluştu. 27 Şubat 2022 Pazar günü saat 11:00’de Davraz Kayak Merkezi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilgiç, Isparta gündemine ilişkin bilgiler verdi.

Gazetecilerin son günlerin öne çıkan konularından olan Dereboğazı ve Konya yolu yapımıyla ilgili olarak sorusuyla sohbete başlayan Bilgiç, her iki yolunda planlamalar dahilinde devam ettiğini, Dereboğazı yolundaki yüksek maliyet nedeniyle proje değişikliği yapıldığı için sürecin planların dışında biraz uzadığını ifade etti.

Konya yolunda ise yine çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bilgiç, Eğirdir bölümünde göl koruma kanunuyla ilgili engellerden dolayı çalışmaların uzadığını ifade etti.

Bilgiç "Isparta'daki yol yatırımları ile ilgili olarak, benim bir hayalim vardı. Isparta Burdur arasında bulunan dostluk yolunun il özel idaresi sorumluluğundan çıkartılıp karayolları sorumluluk alanına sokarak burayı bölünmüş yol haline getirmekti. Çok şükür önemli bir bölümü şuan trafiğe açıldı ve çalışmalar süratle sürüyor. Benim önceliğim bu dostluk yoluydu, çalışmalarımız tüm alanlarda devam ediyor, edecek." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Elektrik şirketine kesintiler nedeniyle ceza yazılacak mı?" şeklindeki sorusuna yanıt veren Bilgiç,  “Kar yağışı afet durumuydu.  Mevsim normallerine göre 45 günde yağması gereken kar 11 saatte yağmasıyla birlikte karın cinside bunları yaşamamıza etken oldu. Karın yoğun yağmasıyla ağaç dallarının kırılması, Elektrik tellerinin hasar görmesi vatandaşımızı mağdur etmiştir. Dağıtım şirketi bakanlık tarafından inceleniyor. Bir ihmal öz konusuysa en ağır yaptırım uygulanır. Hasar tespitleri devam ediyor. 24 saat bile olmaması gereken mağduriyet, 72 saat sürdü. Bundan dolayı çok üzgünüz. Fakat hasta ve yaşlılar bizden yardım isteyen hiç kimseyi yalnız bırakmadık 32 araçla hastanelere götürdük 653 kişiye yardım ettik. Allah başka afet vermesin.” dedi.

 Tüm dünyada ve Ülkemizde baş gösteren enerji ve market fiyatlarına da değinen Bilgiç, bu zor günlerin yine Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki kararlı duruşla aşılacağını ifade etti.

Bir Muhalefet Milletvekilinin "kar sürecinde Isparta neden afet bölgesi ilan edilmedi" şeklindeki tutumu ile ilgili sorulan soruya cevap veren Bilgiç, "onlar ancak afetlerden nasıl malzeme çıkarırız derdindeler. Karın yağdığı ilk dakikalardan itibaren tüm ekiplerimizle yol arkadaşlarımızla sahalardaydık, biz Cuma günü buraya gelerek olayları takip ettik.

 Sayın Bakanımız, Bakan yardımcımız bütün süreçleri bizzat koordine ederek giderdik.

Geçtiğimiz yaz çıkan yangında da biz yine sahadaydık. Sütçüler yangınının çıktığı ilk dakikalarda ben Antalya Manavgat yangın bölgesine gitmek için hareket halindeydim yolun ortasında Sütçüler'de yangının çıktığını öğrendik ve hemen dönerek oraya gittik.

İlk saatlerden bitinceye kadar ordaydım bizzat. Ama o muhalefet olsun diye konuşanları da gördük telefonlarda, medyalarda şov olsun diye fotoğraf çekmek için orada zaman geçirmeye gelmişlerdi. Yani Halkımız artık neyin ne olduğunu kimin ne olduğunu iyi biliyor. Onun için çok ciddiye almıyoruz onları, vatandaş Şov yapanı da Yanında olanı da iyi biliyor", şeklinde konuştu.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap