TARHAN DİYOR Kİ!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TARHAN DİYOR Kİ!!!
Haberin Tarihi: 2.3.2022 09:39:59 - Okunma Sayısı:4285 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı

TARHAN DİYOR Kİ!!!

------------------------

Göl Ekosistemi ile Dağ Ekosistemi arasında sıkışıp kalan Eğirdir, SIKIŞMIŞLIK SENDROMU' nu yaşıyor...Isparta - Eğirdir Duble Yolu yapılırken, Yolun Eğirdir geçişi GÖL DOLDURULARAK yapılmıştı. O zamanlar, Yolun Müteahhidine şunu demiştim; "...Bu yolun göl doldurularak yapılması yanlış olur... Dağ tarafından yapılması daha doğru olmaz mı?" Yol Müteahhidi ise şöyle bir yanıt vermişti; "...Hiç merak etmeyin Zeki bey, Eğirdir'li olan Karayolları Genel Müdürü Dinçer YİĞİT beye yakışır bir yol yapacağım."

...Ve Ankara' da Karayolları Genel Müdürü Eğirdir' li hemşehrimiz Dinçer Yiğit'e, Yol müteahhidine söylediğim sözün aynısını söyledim ve aldığım yanıt şöyle olmuştu; "...Dağ tarafından yolu geçirmek, teknik olarak uygun değil Zeki bey."

***

Bugünlere gelmiştik... Ve; "SAĞLIK OCAĞI EVLERİNİN TAHLİYE EDİLMESİ İSTENİLDİ" Heyelanlı sahanın ortasında Sağlık Ocağı. Ve Sağlık Ocağının sağında ve solunda sıralanan yedişerli bloklar...

* Yamaç Molozu içeriğine sahip Yamaç

* 100 - 150 m3' lere kadar çıkabilen Kaya Blokları...

* Donma, Çözülme, Yamaç Erozyonu, YAMAÇ SELLENMESİ vb.

* Alt kısımlarının boşalarak serbest düşme şeklinde harekete geçmesi...

* Yamacın üst kısımlarında, DOĞAL HALDEKİ KAYA BLOKLARI !!!

*...Konutların derhal ve ivedilikle boşaltılmaları...

***

Göl Ekosistemini yok etmiştik, Dağ Ekosistemini de yok ediyorduk!!! Bakın, ne diyeceğim şimdi; Birinci İzmir İktisat Kongresi neyi göstermişti bize? şunu; Henüz Özel Sektör ve sermaye birikimi yoktu. Kamu Sektörü öncü olmak ve Özel Sektöre yol gösterici misyon üstlenmek zorundaydı.

Şimdi gelelim Heyelan Sahasına; Sağlık Ocağı, bir kamu yatırımı ise, (ki öyledir), gerçek kişiler bir araya gelerek Kooperatifleşerek konut yapmışlarsa, kamuyu mu örnek aldılar dersiniz?

Haydi işin içinden çıkın bakalım!!!

Sahi, Devlet aklı neydi?

...Ve KAPIDAĞ'ın Senirkent Şehir Merkezi üstüne nasıl kaydığını unutmayalım.

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    2.3.2022 20:02:22
    Zamanın belediyecisi Ömer bey oy için keşke herkese mavi boncuk dagatmasaydı
Yorum Yap