Erdoğmuş'un, 6 Maddelik Göl Çözümlemesi, Merkezi Otorite Ve Yerel Yönetime Bir Manifesto’dur

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Erdoğmuş'un, 6 Maddelik Göl Çözümlemesi, Merkezi Otorite Ve Yerel Yönetime Bir Manifesto’dur
Haberin Tarihi: 1.4.2022 12:10:39 - Okunma Sayısı:3184 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

Erdoğmuş'un, 6 Maddelik Göl Çözümlemesi, Merkezi Otorite Ve Yerel Yönetime Bir Manifesto’dur

Sevgili kardeşim ERDOĞMUŞ'un, EĞİRDİR GÖLÜ ile ilgili 6 maddelik radikal ve de rasyonel çözüm odaklı önerisine TARHAN olarak imzamı atıyorum.... Yalnız, şunu demeliyim; DAMLA SULAMA, basınçlı sulama sistemlerinin en verimli olanı belki de. Ama bizim Eğirdir GÖL HAVZASI'nda, ne yazık ki DAMLA SULAMA, "VAHŞİ SULAMA" mantığıyla yapılıyor... Proje ve uygulama hatalarıyla dolu!!! Onun için su verimliliğinden maalesef söz etmek mümkün değil. Tek neden; Tarımsal sulama yapan meyve üreticilerimizin sistem hakkında bilinçsiz ve eğitimsiz olmaları...

***

Tarımsal ilaçlamada; aşırı derecede diyebileceğimiz Pestisitlerin, tarımsal faaliyet alanlarında uygulanması sonucu, hem toprak hem Eğirdir Gölü zehirlenmekte, su canlıları ölmekte, su ürünleri dengesi bozulmakta, ötrofikasyon süreci çoktan aşılmış vaziyette!!!

***

İleri ARITMA; Bugüne dek ıskalanan, ama bir türlü da hayata geçirilemeyen bir konu EĞİRDİR GÖLÜ HAVZASI için. Kanayan bir yaramız. Sebebi de; Yerel Yönetimin ve Demokratik Baskı Gruplarının misyonunu yerine getirememesi.

***

Mermer İşletmeciliği ve Mermer Ocakları Dağ Ekosistemini yok etmiş durumda!!! ERDOĞMUŞ kardeşimizin 6 maddelik radikal ve de rasyonel GÖL çözümlemesi; Merkezi Otoriteye ve Yerel Yönetime bir MANİFESTO olarak görülmeli ve öyle algılanmalıdır. Bu yönde bir "FAYDA" yaratacaktır diye düşünüyorum... Teşekkürler ERDOĞMUŞ kardeşim.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap