“ATADAN TORUNA, GONCADAN KOKUYA: GÜL ÇOCUK” PROJESİ KATILIMCI BAŞVURULARI BAŞLADI…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“ATADAN TORUNA, GONCADAN KOKUYA: GÜL ÇOCUK” PROJESİ KATILIMCI BAŞVURULARI BAŞLADI…
Haberin Tarihi: 20.4.2022 16:48:08 - Okunma Sayısı:756 defa okundu.

“Atadan Toruna, Goncadan Kokuya: Gül Çocuk” projesi başvuruları, 18-25 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacak olup başvuru formları okul idaresinden temin edilecek.

ATADAN TORUNA, GONCADAN KOKUYA: GÜL ÇOCUKPROJESİ KATILIMCI BAŞVURULARI BAŞLADI…

TÜBİTAK, 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’nde (MAREM) yürütülecek, 121B843 proje numaralı “Atadan Toruna, Goncadan Kokuya: Gül Çocuk” projesi başvuruları, 18-25 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacak olup başvuru formları okul idaresinden temin edilecek.

23 Mayıs 2022 tarihinde başlayıp 28 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan projenin hedef kitlesi, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Okullarına kayıtlı, ailesi tarım ile uğraşan, 7. sınıf öğrencileri katılacak.

Proje süresince öğrencileri; laboratuvar deneyleri, bilimsel gezi, doğa gözlemi, spor, STEAM ve yaratıcı drama içeren dolu dolu etkinlikler bekliyor. Yarının değerli bilim insanları; tarım, bilim, mühendislik ve teknolojinin birbirine nasıl bağlı olduğunu öğrenecekleri, eğlenceli bir keşif yolculuğuna çıkacaklar. Proje sonunda öğrencilerin, yağlık gül bitkisi temasında tarım bilimini; farklı disiplinlerle ve günlük hayatla bütünleştirerek, bilime farklı bir pencereden bakabilmeleri, yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde meslek seçimi ile ilgili farkındalıklarının artması beklenmekte.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap