Tomurcuklar Anaokulu Yeni Yüzüyle Kaliteli Eğitim Vermeye Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tomurcuklar Anaokulu Yeni Yüzüyle Kaliteli Eğitim Vermeye Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 20.6.2015 09:46:00 - Okunma Sayısı:2182 defa okundu.

İlçemiz okullarından Tomurcuklar Anaokulu 3-6 yaş arasındaki çocuklara kaliteli hizmet vermeye devam ediyor.

Tomurcuklar Anaokulu Yeni Yüzüyle Kaliteli Eğitim Vermeye Devam Ediyor

 

            İlçemiz okullarından Tomurcuklar Anaokulu 3-6 yaş arasındaki çocuklara kaliteli hizmet vermeye devam ediyor.

            100 öğrenci kapasiteli Tomurcuklar Anaokulu’nun girişi, sınıfları, tuvaletleri ve oyun salonları yenilenerek hizmette adeta sınır tanınmıyor.

            Dün ziyaret ettiğimiz Tomurcuklar Anaokulunda çocukların gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları ve yetenekleri göz önüne alan, sağlıklı bir biçimde fiziksel, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yönden gelişimlerini sağlayan, olumlu kişilik temellerinin atıldığı, yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarıldığı, çocukların kendilerine güven duymalarının sağlandığı, ebeveyn ve eğitimcilerin etkin olduğu kaliteli bir okul öncesi eğitim programı uygulanıyor. Çocukların diğer çocuklara kıyasla gelecekte okul başarıları daha yüksek, sosyal ve duygusal, sözel, zihinsel ve fiziksel gelişim açısından daha yetkin olduklarını gözlemledik.

            Ziyaretimiz esnasında okul hakkında bilgiler veren Tomurcuklar Anaokulu Müdiresi Sevgi Bilgiç: “Okulumuzda verdiğimiz eğitimle çocuklar sosyal, duygusal, fiziksel ve zihinsel birçok beceri kazanır ve gelişirler. Sosyal olarak paylaşmayı, sıra beklemeyi, kurallara uymayı, karşılıklı konuşmayı, oyun kurmayı, yaşıtları ile çıkan çatışmaları çözmeyi, kendilerini korumayı ve diğer çocukların haklarına saygı göstermeyi öğrenir. Yemek, uyku, tuvalet gibi öz bakım becerilerini kazanırlar. Anaokullarındaki kesme, yapıştırma, boyama, kalem kullanma gibi faaliyetlerin düzenli olarak yapılması ise çocukların ince motor becerilerini geliştirir. Ayrıca koşma, zıplama, fırlatma, tırmanma gibi faaliyetlerle de kaba motor fonksiyonlarını kullanarak geliştirilmesi sağlanmaktadır. Anaokulumuzda verdiğimiz eğitim çocuğun yaratıcı yönlerini ve ilgi alanlarını ortaya çıkarmayı hedeflemektedir.

            Bir eğitim öğretim yılı boyunca çocuk merkezli eğitim uygulanmaktadır. Bu nedenle okulumuzda eğitim ve fiziksel açıdan bir çok yenilik yapılmıştır. Sosyal aktivitelere ve ailelerin eğitim konusunda bilgilendirilmesine büyük önem veriliyor. Okulumuzun girişini, oyun salonunu, sınıflarımızı ve tuvaletlerini yeniden dizayn ettik.

            Okulumuzda her yaş grubuna göre; Uğur Böcekleri, Renkli Mantarlar ve Minik Yıldızlar sınıflarımız var.  Okulumuz 100 öğrenci kapasiteli. Sabah 8.30-13.30 arasında eğitim öğretim veriliyor. Çocuklarımıza ayrıca hijyenli bir ortamda sabah kahvaltısı veriliyor. Çocuklarımızın ve ailelerimizin mutluluğu için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

            Yeni kayıtların da devam ettiğini de dile getiren Tomurcuklar Anaokulu Müdiresi Sevgi Bilgiç; “2015-2016 eğitim öğretim yılı kayıtlarımız devam ediyor. Bu yıl aylık ücretimiz 90 TL.” diyerek, 3-6 yaş arasındaki çocukları Tomurcuklar Ana Okulu'na davet etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap