SAKİN KENT EĞİRDİR EĞİRDİR’E DAİR KİTAP KRİTİĞİ… (BÖLÜM : 8 / 6)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SAKİN KENT EĞİRDİR EĞİRDİR’E DAİR KİTAP KRİTİĞİ…  (BÖLÜM : 8 / 6)
Haberin Tarihi: 13.9.2022 17:48:01 - Okunma Sayısı:2422 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

SAKİN KENT EĞİRDİR

EĞİRDİR’E DAİR KİTAP KRİTİĞİ…

                          Zeki TARHAN - ANKARA

                                     BÖLÜM : 8 / 6

               “Sakin Kent Logosu; Salyangoz baz alınarak tasarlanmıştır. Logo; Tarihi şato, beton binalar ve salyangozdan oluşmakta. Tarihi Şato; geçmişi, geçmiş nesillerden miras kalan kültürel değerleri ve yitirilen pek çok değerleri ifade etmektedir.  Betonarme  binalar ise; çağdaş medeniyetin sembolüdür. Şehirlerin BETON YIĞINLARI ile dolmasıyla, ZEVKSİZ / RUHSUZ / DONUK ve yaşanılması zor mekanlar haline geldiği / geleceği vurgusunu yapar. Birbirinden farklı anlamlar çağrıştıran iki binanın hemen önündeki salyangoz ise; hızlı hayat tarzına karşı olan tepkiyi ifade etmektedir.”

       

                                                      ***

             “Sakin Kent organizasyonu kendisini; “Yaşamın iyi olduğu Uluslararası Şehirler Ağı” olarak tasvir etmektedir. Sakin Kent hareketinin içerisinde, bugün için 30 farklı ülkeden 268 kent yer almaktadır. Bu kentlerden 18 tanesi ise Türkiye’dedir. Organizasyona katılan her üye kent, üyelik kriterlerini kendi alanı ve topluluğu içinde uygulamakla yükümlüdür. Bununla birlikte, üye kentler ayrıca organizasyonun amaç, felsefe ve değerleriyle çelişebilecek veya imajına ciddi şekilde zarar verebilecek davranışlardan kaçınmak zorundadır. Eğer bir üye kent, bu kuralları ihmal ederse; kentin üyelikten derhal  ihraç edilmesi istenebilir.”

                                                  *** 

YARIN :

SAKİN KENT BİRLİKLERİNİN ORGANİZASYON YAPISI

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap