EĞİRDİR'İN EVERESTİ ALİ SİNAN'IN, EKHH RÖPORTAJ DİZİMİZİ DEĞERLENDİREN YORUMU, BENİ AĞLATTI...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'İN EVERESTİ ALİ SİNAN'IN, EKHH RÖPORTAJ DİZİMİZİ DEĞERLENDİREN YORUMU, BENİ AĞLATTI...
Haberin Tarihi: 13.10.2022 17:38:53 - Okunma Sayısı:2531 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

EĞİRDİR'İN EVERESTİ ALİ SİNAN'IN, EKHH RÖPORTAJ DİZİMİZİ DEĞERLENDİREN YORUMU, BENİ AĞLATTI...

                                    Zeki TARHAN - ANKARA

                                     ---------------------------

                Gözyaşlarımı tutamamıştım. Hele oğlu "AKIN"dan özür dileyişi yok mu... Gözyaşımı sildikten sonra, tekrar okudum o satırları; "...Geç kaldım. Oğlum Akın'dan özür dilerim. Ama ben de yazacağım ve özrümü orada da beyan edeceğim. Sahip çıkamadık diye."

               Alicim; sana müteşekkirim. Hem çok güzel bir EKHH değerlendirmesi yaptığın, hemde torunum EFE' ye yazdığım mektupları anımsattığın ve de AKIN'ın dijital arşivinin ne denli önemli olduğunu gözler önüne serdiğin için...

              ...Ve işte sevgili Ali'nin virgülüne dokunmadan o değerlendirmesi:

              "Zeki Abi;

Mimarlık Bağlamında: Bu bina yarışma sonucu elde edilmiş bir bina. Korunması gerekirdi.

Kentsel Bağlamda: Kent belleğin bir parçası olmuş bir yapı.

Tarihsel Bağlamda: Eğirdir'in sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine fazlasıyla katkıda bulunmuş bir yapı ve organizasyon.

Ve daha sayabilirim.

                                          ***

Bu bina için bir yazı dizisi hazırlamak epey zamandır aklımda idi. Ancak yapamadım. Geç kaldım. Oğlum Akın'dan özür dilerim. Ama ben de yazacağım ve özrümü orada da beyan edeceğim. Sahip çıkamadık diye.

                                          ***

Ama yine yazacağım... Gelecekte birileri bu arşivi taradığında; ne gibi değerlerin "göz göre göre" yok edilmesine kimsenin (ben de dahil) ses çıkartmadığını vurgulamak için.

Ve orada seni de vurgulayacağım. Hala memleket için yazdığın için.

                                          ***

Ve başka bir zaman da; değerli AKIN yazarlarını "Şeref Ağartan, Recep Bozkurt, Mustafa Cesur, Adnan Çavdar, Arif Hikmet Çelik, Havva Mutlucan, Mehmet Demirel, Altan Kurtay, Mustafa Kurtay, Çetin Meydan, Hasan Özbek, H. Ali Özboyacı, İzzet Özdamar, Osman Nuri Özmeral, Salih Şapçı, İlhan Şimşek, Zeki Tarhan, Ali Taş, Hande Özdamar Tığlı, Aziz Üstün, Özhan Yiğitbaşı, Şehriban Demirbaş, ve şu anda aklıma getiremediğim değerleri " yazacağım. Bu belleğin oluşmasına katkıda bulundukları için.

                                          ***

Ne mutlu ki, sizler gibi yazanlar var, ne mutlu ki oğlum Akın'ın içinde bulunduğumuz zaman dilimini anlayacağı ve yorumlayacağı bir AKIN arşivi var..."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap