DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ... TARHAN SORDU, DR. TUNÇHAN ÇELİK YANITLADI (BİRİNCİ BÖLÜM)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ... TARHAN SORDU, DR. TUNÇHAN ÇELİK YANITLADI (BİRİNCİ BÖLÜM)
Haberin Tarihi: 4.11.2022 15:48:29 - Okunma Sayısı:2839 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

YILIN RÖPORTAJI

DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ

                                              TARHAN SORDU, DR. TUNÇHAN ÇELİK YANITLADI

                                                                Röportaj : Zeki TARHAN

                                                              BİRİNCİ BÖLÜM

            EKHH Röportaj dizimizin bu bölümünde, Op. Dr. Tunçhan ÇELİK’le yaptığımız söyleşiye yer vereceğiz. Dr. ÇELİK; Hastanenin 2002 – 2007 yıllarında Başhekimliğini yapmış, Hastanemize Konferans Salonu, Yemekhane yapımları, Altyapı ve Bilgisayar Sistemleri ile yeni Ameliyathaneye kavuşturmuştu. Ve Kemik Hastanemizi bir MARKA Hastane olması için büyük bir çaba göstermişti.

         34 yıllık meslek yaşamının 20 yılını Hastanemize adamıştı… Ve bu 20 yıl; Ortopedi / Travmatoloji Uzmanı olarak, yoğun bir çalışma ile geçmişti… Dr. ÇELİK, 2001 yılı Ekim ayında, Eğirdir Kemik Hastanesine kendi isteğiyle, Başkent Üniversitesindeki görevini bırakarak heyecanla gelir ve görevine başlar…

        Mesleğini çok seven Dr. ÇELİK, bu mesleği Eğirdir Kemik Hastanesinde, en üst düzeyde yapabileceğine inanmıştır… Hastanede o dönemde; çok deneyimli Hekim ağabeyleri de vardır. O deneyimli Hekim ağabeyleri, Dr. ÇELİK için birer “DUAYEN HOCA” dır. Ve ilerleyen süreçlerde Op.Dr. Tunçhan ÇELİK, yaptığı hizmetlerle “Reformist Ortopedist olarak anılacaktı.

                                                             ***

      …Evet, bu güzel girizgahtan sonra, Op.Dr. Tunçhan Çelik’in kısa bir özgeçmişinden de söz edelim: Bandırma’da dünyaya gelir. Memleketi Akhisar / Manisa. Gülhane Askeri Tıp Fakültesini bitirir. Eğirdir Kemik Hastanesinden önceki iş deneyimi; Türk Silahlı Kuvvetleri / Özel Hastane / Başkent Üniversitesi.

                                                           ***

     EĞİRDİR KEMİK HASTANESİ ADI, BİR MARKA OLMUŞTU VE HER ÇEŞİT VAKA ÇOKTU. ANCAK HASTANE OLARAK, FİZİKİ AÇIDAN KÖTÜ BİR DURUMDAYDI.

      “Beklediğim gibi, her çeşit vaka çoktu. Ancak Hastane olarak, fiziki açıdan kötü bir durumda idi. Halâ Türkiye’nin her yerinden hasta gelmesine rağmen, çalışma koşulları zorlaşmış idi. Yapılan Başhekimlik teklifini kabul ederek, Hastanenin günün koşullarına uygun hale getirilmesi için çalışmalar yaptım. Aynı zamanda, Hastanenin hızla azalan hasta sayısını ve gelirlerini artırmak için; TANITIM ÇALIŞMASI ve TOPLANTILAR düzenledim… Eğirdir Kemik Hastanesi adı bir MARKA olmuştu.”

                                                               ***

        EĞİRDİR KEMİK HASTANESİNİN GELECEĞE TAŞINMASI VE İLERLEMESİ, ANCAK BURANIN BİR “EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ” YAPILARAK, MODERNİZE EDİLMESİ İLE MÜMKÜNDÜ.

       “…O dönemde fark ettim ki; Eğirdir Kemik Hastanesinin geleceğe taşınması ve ilerlemesi, ancak buranın bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılarak modernize edilmesi ile mümkündü. 5 yıllık Başhekimlik dönemimde, bunu her platformda önerdim be Hastaneyi bu yönde fiziki olarak, hazırlama gayretine giriştim. Tadilatı yeni bitirilen eski binanın, “FİZİK TEDAVİ MERKEZİ” olarak yapılandırılması ve KEMİK HASTANESİNE YENİ BİR İVME olması için, 2004 yılında Hastanenin adını; “EĞİRDİR KEMİK EKLEM HASTALIKLARI TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HASTANESİ” olarak ismini tescil ettirdim.”

YARIN : 2004 VE 2006 ANI TOPLANTILARI…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap