DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ... TARHAN SORDU, DR. ÇELİK YANITLADI (İkinci Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ... TARHAN SORDU, DR. ÇELİK YANITLADI (İkinci Bölüm)
Haberin Tarihi: 7.11.2022 08:56:55 - Okunma Sayısı:2301 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

YILIN RÖPORTAJI

DÜN VE BUGÜN EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANEMİZ

                                              TARHAN SORDU, DR. ÇELİK YANITLADI

                                                                Röportaj : Zeki TARHAN

                                                             İKİNCİ BÖLÜM

              Dr. Tunçhan ÇELİK ile yaptığımız söyleşinin bu bölümünde, 2004 ve 2006 yıllarında yapılan anı ve bilimsel toplantıları ele alacağız.

          “…2004 yılında Türk Ortopedi camiasının duayen hocalarından Prof. Dr. Yücel TÜMER hocamın öncülüğünde ve başta Türk Ortopedi ve Travmatoloji bölümünün kurucusu değerli hocamız Prof. Dr. Rıdvan EGE olmak üzere, birçok değerli hocamız ve meslektaşımızın katılımı ile bir “ANI TOPLANTISI” düzenledim. Bu, o yıl yapılan Ortopedi Kongresinde sunuldu. Çünkü, ilk Ortopedi Kongresi Eğirdir’de yapılmıştı. Eğirdir Kemik Hastanesinin Ortopedi camiası için manevi bir değeri vardı. Yoğun parlak dönemlerinde, birçok eğitim faaliyetleri ve toplantıların yapıldığı gibi, birçok hocamız burada staj yapmıştı.”

                                                           ***

           “…Hastanenin Türkiye çapında halen aktif çalıştığını “YAŞADIĞINI” duyurmak amacıyla, 2006 yılında ikinci bir “ANI ve BİLİMSEL TOPLANTI” düzenledim. Prof. Dr. Rıdvan EGE hocamı özellikle davet ettim. Eğirdir’ e verdiği önemi ve sevgisini biliyordum. Buraya çok hizmeti geçmiş olan ve Eğirdir Kemik Hastanesine çok büyük atılım yaptıran Prof. Dr. Orhan ASLANOĞLU’ nun adının Eğirdir’ de bir caddeye verilmesi şartı ile kabul etti. O zamanki Belediye Başkanımız Ömer ŞENGÖL’ ün kabul ve gayretleri ile bu öneri gerçekleşti. Tüm Türkiye Ortopedi camiasına duyurularak, değerli duayen hocalarımızın da katılımı ile Prof. Dr. Orhan ASLANOĞLU adına, bir bilimsel toplantı gerçekleştirdik.

          Tüm bu gayretlerin amacı; “Artık bitti, kapatılsın” denilen Hastanemizin yeniden eski günlerine kavuşması idi.”

                                                         ***

       YARIN : KAPATILMA SÖYLENTİLERİ

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap