BOZKURT'TAN TARHAN'A MEKTUP

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BOZKURT'TAN TARHAN'A MEKTUP
Haberin Tarihi: 2.1.2023 13:55:29 - Okunma Sayısı:2256 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

BOZKURT'TAN TARHAN'A MEKTUP

----------------------------------------

Sayın TARHAN,

Bu yazımı Hastane Dizinizde kullansanız ne güzel bir VEFA duygusu olur. Çünkü; KESKİNOĞLU'nu yakından tanıyanlar bilir. EĞİRDİR KEMİK HASTANESİ'nin efsanevi yöneticilerindendir ve çok değerli hizmetleri olmuştur. Bu vesileyle yeni yılınızı da kutluyor, sağlık ve esenlik dolu nice yıllar diliyoruz...

Bu arada; "EĞİRDİR' E BEYAZ ŞERİTLİ İSTİKLAL MADALYASI VERİLMESİ" konulu Ankara' da yapacağım SUNUM tarihi, yani; Ankara' ya geliş günüm henüz belli değil. Sizleri haberdar edeceğim.

Recep BOZKURT

***

...Evet, sizleri Cumhuriyet Tarihçimiz, Eğitimci / Araştırmacı - Yazar Recep BOZKURT hocamızla baş başa bırakıyoruz. İyi okumalar..

***

EĞİRDİR KEMİK HASTALIKLARI HASTANESİ

VE ZEKİ KADİR KESKİNOĞLU

Güzel ülkemizin yakın tarihinde, ulusça gurur duyduğumuz kurumlar vardır. Bunlardan birisi de 70 yıl önce Eğirdir'de açılan KEMİK HASTALIKLARI HASTANESİ DENİZ VE GÜNEŞ TEDAVİ ENSTİTÜSÜ'dür. ( İlk kuruluş adı Eğirdir Kemik ve Mafsal Veremi Hastanesidir. Kısa bir süre sonra ismi, 1963 yılından itibaren de en tanınmış ve kullanılmış adıyla, yazımızın başlığındaki ad olmuştur.

***

O zamanlar 6 bin nüfuslu, Anadolu'nun bu küçücük kentinde böylesi bir uzmanlık Hastanesinin kurulması rastlantı değildir. Ülkemizin birçok ilinden bucağından, bu kurumun kendi yörelerinde açılması / kurulması yönünde ısrarlı talepler olmasına rağmen, Eğirdir' in seçilmesi çok doğru bir karar olmuş; kuruluş aşamasından itibaren özverili, namuslu ve yurtsever Hekimleri, Yöneticileri, Çalışanları sayesinde, 60' lı ve 70' li yıllarda yalnızca ülkemizin değil, Balkanların / Kafkasların ve Orta Doğunun en büyük Uzmanlık Hastanesi olmuştur.

***

İşte bu Hastanede; 34 yıl yöneticilik yapan bir isimsiz kahraman da ZEKİ KADİR KESKİNOĞLU'dur. 07.01.2013 yılında aramızdan ayrılan bu büyük yöneticiyi yakından tanıdım. Kurumları da, ülkeleri de yükselten / yücelten bu tür insanlardır. Onların varlığını ve hizmetlerini unutmasak ne güzel olur. Çünkü; VEFA, DEĞERBİLİRLİK, en yüce insani duygulardır. Bu ölüm yıl dönümünde de kendisini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum...

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap