BİR ÜFÜRÜKÇÜ BİR İMAMI SOYAR MI?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BİR ÜFÜRÜKÇÜ BİR İMAMI SOYAR MI?
Haberin Tarihi: 5.8.2015 10:34:00 - Okunma Sayısı:1389 defa okundu.

BİR ÜFÜRÜKÇÜ BİR İMAMI SOYAR MI?

 

            Evet, bir üfürükçü bir imamı soyar.

            İmam, aldığı din kültürünü yeteri kadar hazmedememişse bir değil bin üfürükçü tarafından soyulur.

            Üfürükçünün silahı kurnazlıkken imamın silahı sağlam din kültürüdür.

            Olay İzmir’de geçiyor. Bir imamın eşi sürekli baş ağrısı çekiyor ve çare tıpta aranmak yerine üfürükçüde aranıyor. Düşünebiliyor musunuz ki bir din adamı üfürükçüye teslim!..

            İşte benim karşı olduğum durum bu sayın okuyucular!.. Hani derler ya yarım din adamı, insanı dinden imandan eder, durum aynen böyle.

            Yıllardır yazıp çiziyoruz. Bizde, ne yazık ki doğru dürüst din adamı yetişmiyor. Kimse darılmasın, gücenmesin!..

            Önceki yazılarımın birinde, bir din adamının mezarlıklarda okunan Fatiha’nın hiçbir faydası yok; onlar duymazlar, görmezler, diyerek zihin bulanıklığı yarattığını yazmıştım. Eğirdir Müftülüğü’nden konunun aydınlatılması için bir açıklama istemiştim ama şimdiye değin müftülükten bir yanıt gelmedi.

            Sayın okuyucular son zamanlarda din sömürücülerinin sayısı bir hayli arttı. Gün geçmiyor ki yazılı ve görsel basında din istismarı ile ilgili bir habere rastlamayalım.

            Okumayan, araştırmayan halkımızın en zayıf noktası da din. İnsanımız din konusunu hep kulaktan duymalarla öğreniyor. Bu da başkaları için bir fırsat kaynağı olup dini çarpıtıp kendilerine çıkar sağlıyor.

            Batıl inançların çoğu böyle ortaya çıkıyor. Öyle ki her şeye günah gözüyle bakıp kişiler ağır bir din baskısı altına alınıyor. Neredeyse nefes almayı bile günah sınıfına sokacaklar.

            Televizyonların halka açık programlarında öyle basit ve anlamsız sorularla karşılaşıyorsunuz ki din adına hayretler içinde kalıyorsunuz.

            “Yemeğe sağ el yerine sol elle başlasam günah olur mu?”, “Rüyamda anneme karşı geldim, günah olur mu?” “Arkadaşıma söz verdiğim bir durumu yerine getiremedim, günah olur mu?” gibi sorular insanımızın din kültürünü ortaya koyması bakımından ilgi çekici nitelikte.

            Zaten bağnaz anlayışın sonunda Ortadoğu sözde İslam adına kan gölüne dönmüş durumda. Müslüman, Müslümanı acımasızca, katletme noktasında öldürüyor. Hem de “Allahu Ekber!” diyerek.

            Allah böyle Müslümanları(!) ıslah etsin!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap