ISVAK SÖYLEŞİ ETKİNLİĞİ…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISVAK SÖYLEŞİ ETKİNLİĞİ…
Haberin Tarihi: 30.1.2023 14:02:34 - Okunma Sayısı:1870 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

                                  ISVAK SÖYLEŞİ ETKİNLİĞİ…

PROF.TURAN:

 “TÜRK MİLLETİ, YENİLMEZ / YUTULMAZ DEMİR LEBLEBİDİR”

                                        Zeki TARHAN - ANKARA 

                 21 Ocak 2023  Cumartesi günü ISVAK’ta yapılan ve Eğirdir Derneğinin organize ettiği; “Recep BOZKURT’la SÖYLEŞİ” etkinliğinde konuşan ve önemli katkılarda bulunan, önceki TTK (=Türk Tarih Kurumu ) başkanlarından, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Isparta’nın yetiştirdiği değerli bilim insanımız Prof. Dr. Refik TURAN, Milli Mücadele ve Kurtuluş savaşımızı anlatırken; “Türk Milleti yenilmez / yutulmaz DEMİR Leblebidir” diyordu.  Ve SAKARYA SAVAŞI’nın önemini anlatırken, savaş tarihimizdeki yerini ve bu bağlamda Isparta EĞİRDİR ile diğer ilçelerimizi bakın nasıl konumlandırıyordu:

                “…Bu bağlamda; Eğirdir’imiz de BATI CEPHESİNİN en önemli LOJİSTİK ve İKMAL MERKEZİDİR. İzmir’in işgaline ilk tepki veren yerler; Isparta Merkez / Keçiborlu / Uluborlu ve Yalvaç oldu.”

                                                              ***

              Hafız İbrahim DEMİRALAY  için çok özel ve ayrı bir başlık açan Prof. TURAN, Demiralay için, bakın nasıl bir tanımlama yapıyordu: “…Isparta şehrinin son derece bilgili, bilinçli, vatanperver, iradeli ve çok cesur bir mahalli Lider kimliğin ortaya çıkmasıdır. İbrahim beyin güçleri, Isparta’ya düşmanı sokmadığı gibi, Denizli Cephesinde savaşın içindedir ve düşman karşısında GEÇİLMEZ  BİR DEMİR DUVARDIR!!!   Zaten, kumanda ettiği gücü de, Ankara tarafından DEMİRALAY olarak isimlendirilmiştir. O da DEMİRALAY’ın kumandanıdır.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap