DİN ÜZERİNDEN İSTİSMAR SÜRÜYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DİN ÜZERİNDEN İSTİSMAR SÜRÜYOR
Haberin Tarihi: 10.8.2015 09:47:00 - Okunma Sayısı:1546 defa okundu.

DİN ÜZERİNDEN İSTİSMAR SÜRÜYOR

 

            Değerli okuyucular son birkaç yazımda din konusuna değiniyorum. Çünkü din, insanın en hassas ve zayıf noktasıdır.

            Bunu bilen bazı kişiler kutsal dinimizi kullanarak kendilerine çıkar sağlıyorlar. Biz de halkımızı uyarmaya, uyandırmaya çalışarak basın görevimizi yerine getiriyoruz.

Bu yazımızda da yüce İslam dinimizin bazı sapıkların elinde ne denli yıpratıldığına değineceğiz.

            Basından her gün birden fazla din istismarcıları ile ilgili haberleri okuyoruz. 

            Milliyet gazetesinin 07.8.2015 Cuma günlü sayısı Sinop’un Gerze ilçesinde Kur’an Kursu’nda yaşanan çirkefliği anlatıyor. Gençlik İlim ve Hikmet Derneği Başkanı, yedi yaşındaki üç çocuğa cinsel taciz ve tecavüz iddialarıyla tutuklanmış.

            Değerli okuyucular, Anadolu’da, yapılan bir hatanın bütün işleyişi bozacağını anlatan, “Bir ötürekli (ishal) dana bütün sürüyü bok eder!” diye bir söz vardır. Burada olduğu gibi bir kişinin yaptığı yanlış, geride kalan herkesi zan altında bırakıyor.

            Elbette ki sağduyulu, görevlerini lâyıkıyla yerine getiren din temsilcilerimizi ve faaliyetlerini takdirle karşılıyor ama dini, şahsi emelleri için, hele hele küçük çocuklarımızı cinsel amaçları için kullananları da şiddetle kınamanın ötesinde lanetliyoruz.

            Güven, insanlığın temel unsurlarından biridir. Toplumsal güvenin yitirilmesi toplum huzurunu bozar. Huzuru bozmaya da kimsenin hakkı yoktur.

            Değerli okuyucular, bir önceki yazımda bazı vatandaşlarımızın din konusunda kulaktan dolma bilgilerle hareket ettiklerini ve bunun doğru olmadığını söylemiş ve örnekler vererek durumu ortaya koymuştum. Bazı okurlarım örnek soru cümlelerin “uydurma” gibi olduklarını ima etmişlerdi. Tereddütte kalan okuyucularım Diyanet’in sitesine girdiklerinde veya İlahiyatçı Prof. Nihat Hatipoğlu ile İlahiyatçı Prof. Mustafa Karataş’ın televizyonlardaki programlarında bu tip soruları göreceklerdir. Aşağıdaki sorular halkımızın din konusundaki bilgilerini ortaya koyması bakımından dikkat çekicidir.

            * Kulağa küpe için ikinci delik açmak günah mıdır?

            * Hamileyken saç kestirmek günah mı?

            * Kaçarak evlendik, günah mı?

            * Ben erkeğim, adımı kız adı koymuşlar; mahkeme kararıyla değiştirdim, günah mı?

            * Eşim beni sürekli dövüyor, karşı gelsem günah mı?

            * Balık tutmak orucu bozar mı?

            * Kadınların kabir ziyaretleri günah mı?

            Daha neler neler!.. Aslında bütün bunların altında yatan cahilliktir. Benim bir sözüm var, “Cahille çıkma yola, başına gelir bin bir bela!”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap