DR.KAZIM’DAN TARHAN’A MEKTUP

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DR.KAZIM’DAN TARHAN’A MEKTUP
Haberin Tarihi: 17.2.2023 17:03:41 - Okunma Sayısı:2347 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

DR.KAZIM’DAN TARHAN’A MEKTUP

                     Zeki TARHAN – ANKARA

          Aynen şöyle diyordu Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr. Kazım ERDOĞAN mektubunda: “Ya yıkılmasaydı EKHH’si?!!! Deprem zamanı bin kişiyi barındırır, tedavileri yapılır, şahane Göl manzarasında sıcak yemeklerini yerlerdi. Yıktılar, ellerine ne geçti??????????????”

                                                      ***

       …Evet evet, aynen böyle yazıyor ve soru cümlesinin sonuna da soru işaretlerini peş peşe sıralıyordu… Hepimiz üzülmüştük elbette 70 yıllık kent hafızamızın yıkılışına ve dalında “MARKA” olan, Eğirdir’in prestij kurumu ve de  Eğirdir’in kadri kıymetini ölçen bir mihenk taşıydı Kemik Hastanemiz. Mektubu alır almaz, hemen aradım Dr. Kazım’ı. Epey konuştuk. “Amsterdam’ dayım” diyordu. “Hayırdır, Hollanda nereden çıktı?” diyordum. Torunlarını özlemiş, torun sevmeye gitmişti Amsterdam’a.

                                                       ***

        Ülke insanımız depremle sarsılırken, Dr. Kazım’ın Tıp Fakültesinden sınıf arkadaşı, Kadın doğum uzmanı Hatay Kırıkhan’da göçük altında kalıp, akrabalarının yardımıyla kurtuluyordu. Ve Dr. Kazım, Depremin enkazından kurtarılan arkadaşının yazdığı “DEPREMİN GERÇEK YÜZÜ”nü anlatan yazısını da mektubuna eklemişti. İşte o yazı:

     “İlk gün, vatandaş dışında devlete ait hiçbir kurum ve yardım yoktu. Yakınlarımız olmasa, kurtulma ihtimalimiz de yoktu. İlk gün kurtulanlar; hepsini yakınları kurtardı. Bu arada, bildirilenlerin çok üstünde ölü var. Kurtulanların büyük bölümü Hatay dışına çıktı. Suriyeliler yerinde duruyor. Bu durum; ciddi bir “MİLLİ GÜVENLİK SORUNU” haline dönüşebilir. Allah, herkese ölümün de hayırlı olanını nasip etsin. Enkaz altı, korkunç bir yer. Hatırlaması bile insanı daraltıyor. Kurtulmak, sizlerle tekrar konuşuyor olabilmek, Allah’ın bize bir lûtfu.

      Şükür olsun…İlginize, iyi dileklerinize yürekten teşekkür ediyorum…Allah hepimizi bu tür felaketlerden korusun…”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap