EĞİRDİR'DEKİ İLKLERDEN

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'DEKİ İLKLERDEN
Haberin Tarihi: 12.8.2015 09:45:00 - Okunma Sayısı:1617 defa okundu.

EĞİRDİR’DEKİ İLKLERDEN

 

            Oyunu sever misiniz? Ben, severim. Çocuk demek ise oyun demektir. Oynadığımda çocuklaşırım, hani o yaşamımızın saf ve temiz zamanları vardır ya.

            Eğirdir’de bir ilk olması bakımından 7-9 Ağustos günlerini kapsayan EĞİRDİR BİRİNCİ BRİÇ FESTİVALİ gerçekleştirildi. Eğirdir Belediyesi’nin büyük desteğiyle Türkiye Briç Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvaya Isparta, Burdur, Antalya, Uşak, Denizli, Muğla, İzmir gibi ilerden gelen briç severler katıldılar. İlk kez briç turnuvasına katılmış olmak nedeniyle sınava girmiş öğrenci durumundaydım.

            Destekleri nedeniyle Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e, organizasyon ekibi olarak Briç Federasyonu’ndan Güray Serim’e, Doktor Uğur Ölçen’e, Şener Sayı‘ya teşekkür etmeyi bir görev sayıyorum. Ayrıca yarışmanın yapıldığı yerdeki Eğirdir Belediyesi görevlilerine, turnuvaya katılanlara da teşekkürü borç biliyorum.

            Dağdan şehire inmiş biri olarak köyüme gittiğimde köylülerimle zaman zaman konuşmuşluğum vardır.

            “Siz köyde kalanlar olarak dışarıda oturan köylülerimizi, daha doğrusu emekli olanlarımızı yaz aylarını köyde geçirmeleri için özendirmelisiniz.”

            “Neden?” diye sormuşlardır.

            “Köy kahvesine gideriz. Yumurta, süt, canlı küçükbaş hayvan gibi yetiştirilen ürünlerden alırız. Toprakla uğraşmak istersek adam çalıştırmamız gerekir. Kısacası yerleştiğimiz yerde harcayacağımız parayı burada harcamış oluruz. Bu da köye gelir kapısıdır.” yanıtını almışlardır. Ama özendirme işi yaya kalmıştır.

            Uzun söze gerek var mı? Bizim yaz aylarında köye özendirilmemiz ile EĞİRDİR BİRİNCİ BRİÇ FESTİVALİ arasındaki bağı değerlendirirken Eğirdir kazanmıştır diyorum. Otelcisi, lokantacısı...

            Yorgunluğu ise organizasyon komitesine, belediyeye...

            Birileri yapsın, ben kazanayım mantığı iyi değildir. Anca beraber, kanca beraber, çorbada tuz gibi. Eğirdirli de “boşalmış köylerimizden boşalmaya başlayan küçük şehirleri” gerçeğine bakarak, dışarıda oturan emekli hemşerilerini, eşini, dostunu yılın tamamında ya da bir bölümünde Eğirdir’e özendirmelidir.

            Önümüzdeki yıl 13-15 Ağustos’ta EĞİRDİR İKİNCİ BRİÇ FESTİVALİ yapılacak. Bu yıl Eğirdir’den dört takım katıldı. İkincisinde artacağını düşünüyorum.

            Kimse adına konuşmak haddimiz değil ama hoş görüsüne sığınıp, Başkan Şengöl adına, briç terimiyle “SÜRKONTUR=REDABL” diyorum.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap