Dikmen, Tarhan’ın “Sözün Bittiği Yerdeyiz” Başlıklı Yazısını Nasıl Değerlendirdi?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Dikmen, Tarhan’ın “Sözün Bittiği Yerdeyiz”  Başlıklı Yazısını Nasıl Değerlendirdi?
Haberin Tarihi: 4.9.2023 17:38:33 - Okunma Sayısı:579 defa okundu.

1. Bölüm

DİKMEN, TARHAN’IN “SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

BAŞLIKLI YAZISINI NASIL DEĞERLENDİRDİ?

                                                AKIN / ÖZEL

                      Değerli AKIN okuyucularımız,

                      Gazetemiz yazarı Zeki TARHAN’ın, Gazetemizin internet sitesinde yayınlanan, “SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ!!!” başlıklı yazısını değerlendiren  bizim de çok değerli bulduğumuz Binay DİKMEN’ in 2. 09. 2023 tarihli, bu  önemli değerlendirmesini,  virgülüne dokunmadan aynen yayınlıyoruz… İyi okumalar…

                     AKIN

                 Sn. Zeki Tarhan

                  Bugün Eğirdir AKIN Gazetesi’nin İnternet sayfasında yayınlanan; “SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ” başlıklı yazınızı okudum. Ayrıca, Gelendost’ta duyarlı bir vatandaş tarafından çekilen, Gelendost Yeşilköy’de su alan DSİ Pompalarına su gitmeyince, DSİ ekiplerinin Pompalara suyun ulaşması için açtıkları kanalların fotoğraflarını gördüm.

                 Sayın TARHAN’ın yazısındaki açıklamalar ve onu kuvvetlendiren görseller, beni büyük bir üzüntüye sevk etti… BÜYÜK BİR OLASILIKLA GÖLÜN SU KOTU, MİNİMUM SU KOTU OLAN 914,74 METRENİN ALTINA DÜŞMÜŞTÜ.

                  Resmi olarak temin ettiğimiz Eğirdir Gölü’nün su kotu; 17 Temmuz 2023’de 915,01 metre, 3 Ağustos 2023’de ise; 914,83 metre idi. 17 günde 18 cm düşüm olmuştu… Ağustos ayındaki hava sıcaklıkları ve yağış olmadığı göz önüne alınırsa; Eylül başında Gölün su kotunun 914, 74 metre olan Minimum su alma kotunun altına düştüğü öngörülebilir.

                 Bilindiği gibi, bu kotun altında HİÇ BİR AMAÇLA, GÖLDEN SU ÇEKİLMESİNE MÜSAADE EDİLMEMEKTEDİR!!! SDÜ İSE; YAPTIKLARI BİLİMSEL ÇALIŞMALARDA, MİNİMUM SU KOTUNUN 916,00 METRE  OLMASI GEREKTİĞİ SONUCUNA VARMIŞLARDI. 

              DEVAM EDECEK…        

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap