Dikmen, Tarhan’ın “Sözün Bittiği Yerdeyiz” Başlıklı Yazısını Nasıl Değerlendirdi?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Dikmen, Tarhan’ın “Sözün Bittiği Yerdeyiz”  Başlıklı Yazısını Nasıl Değerlendirdi?
Haberin Tarihi: 7.9.2023 09:51:40 - Okunma Sayısı:517 defa okundu.

3. BÖLÜM

DİKMEN, TARHAN’IN “SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

BAŞLIKLI YAZISINI NASIL DEĞERLENDİRDİ?

                                                AKIN / ÖZEL

BÖLÜM : 3

                      Değerli AKIN okuyucularımız,

                      Gazetemiz yazarı Zeki TARHAN’ın, Gazetemizin internet sitesinde yayınlanan, “SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ!!!” başlıklı yazısını değerlendiren  bizim de çok değerli bulduğumuz Binay DİKMEN’in 2. 09. 2023 tarihli, bu  önemli değerlendirmesini,  virgülüne dokunmadan aynen yayınlıyoruz… İyi okumalar…

                     AKIN

                    “Eğirdir Gölü’nden pompajla yapılacak sulamalardan dolayı akış aşağıda (=mansabında ), AKSU OVASI nda ki cazibe ile sulanabilinecek yaklaşık 300 bin dekar arazinin de, sulama suyu ihtiyacını karşılamak için yaptığımız çalışmalar sonucunda; KARACAÖREN ( I ) BARAJ YERİ belirlenmiş ve Planlama Raporu da 1964’ de hazırlanmıştır. Bu suretle; akış yukarıda (=menbaında ), EĞİRDİR GÖLÜ civarındaki Pompaj Sulamalarının su ihtiyacı, KOVADA ( I ) HES ve KOVADA ( II ) HES’lerin su ihtiyacı ile AKSU OVALARI’ nın Sulama suyu ihtiyaçları karşılanmıştır.”

                                                             ***

                     “2015 yılından itibaren Gölün su seviyesi düşmeye başlamıştır!!! Bunun nedeni; Yağışların azlığına ilaveten, SULAMA İÇİN ÇEKİLEN SUYUN İHTİYAÇTAN FAZLA OLMASIDIR!!! AYRICA; GÖL ÇEVRESİNDEKİ KÜÇÜK DERELER ÜZERİNDE YAPILAN GÖLETLER DE, GÖLE GÖLEN SU MİKTARINI BUHARLAŞMA VE SIZINTI NEDENİYLE AZALMAYA NEDEN OLMUŞTUR!!!

                      Sonuçta; Bugünkü duruma düşülmüş ve Sn. Zeki TARHAN’ ın yazdığı gibi “SÖZÜN BİTTİĞİ YERE” gelinmiştir. Yapılacak ÇÖZÜM ise; daha önce belirtildiği gibi “KÖPRÜÇAY’ DAN SU AKTARIMIDIR!!!” Temennimiz ve duamız, bunda geç kalınmamış olmasıdır.”

                                                              …… 0 ……

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap