Türk Gastronomisinin Zengin Mirası Korunacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Türk Gastronomisinin Zengin Mirası Korunacak
Haberin Tarihi: 23.9.2023 11:21:20 - Okunma Sayısı:929 defa okundu.

Türk gastronomisinin ulusal ve uluslararası düzeyde etkili bir şekilde tanıtılmasına öncülük edilmesine ilişkin hedeflerin yanı sıra; gıda, tarım, turizm ve gastronomi alanlarında inovatif çalışmalar ortaya konulması ve başta kadın kooperatifleri olmak üzere yenilikçi girişimlerin desteklenmesi amaçlanıyor.

Türk Gastronomisinin Zengin Mirası Korunacak

     Türk gastronomisinin zengin mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma misyonu doğrultusunda, ANFAŞ-Antalya Fuarcılık A.Ş., DTFOOD Ambassador, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve BİLSEK KOOP kurumsal bağlamda çeşitli alanlarda stratejik işbirliği oluşturmak üzere verimli bir görüşme gerçekleştirildi. Bu işbirliği neticesinde; ilerleyen dönemde yürütülecek projelerle, Türk gastronomisinin ulusal ve uluslararası düzeyde etkili bir şekilde tanıtılmasına öncülük edilmesine ilişkin hedeflerin yanı sıra; gıda, tarım, turizm ve gastronomi alanlarında inovatif çalışmalar ortaya konulması ve başta kadın kooperatifleri olmak üzere yenilikçi girişimlerin desteklenmesi amaçlanıyor.

     Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, DTFOOD Ambassador ve BİLSEK KOOP gıda alanındaki akademik ve sektörel deneyimleriyle eğitim programları oluşturma ve uygulamaya dönük işlevsel faaliyetler ortaya koyma ve üretime katkı sağlama bağlamında önemli rol oynayacak.

     Antalya’da gerçekleşen toplantıya, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Türk Mutfak Kültürü Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Kalkan, Şarkikaraağaç Turizm Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Hasan Göksu, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, ANFAŞ Avrupa Fuar Sorumlusu Oğuz Atay ve BİLSEK KOOP Başkanı Feray Atalay katıldı.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap