Kadına Şiddet - Kadına Düşmanlık

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kadına Şiddet - Kadına Düşmanlık
Haberin Tarihi: 2.10.2023 13:34:26 - Okunma Sayısı:410 defa okundu.

Hasan Özbek yazdı

KADINA ŞİDDET - KADINA DÜŞMANLIK

Bu konuyu birkaç kere yazdım. 100. yıla girerken, 21. yüzyıl Türkiye'sinde halen kadına şiddet ve kötü muamele yapılıyor. Bu muameleler demokrasi ülkelerinde kınanıyor ve Avrupa Birliğine girme şansımız yıllarca erteleniyor.

Kadın-Erkek eşitliğinin olduğu ülkeler uygarlıkta ilerleyip her alanda gelişerek dünyanın hakimi olmuşlardır. Kadını yok sayan toplumlar dünyanın en geri kalmış ülkeleri olarak yoklukla boğuşmuşlardır.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 Dünya Kupası'nı kazandı. 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri'nde oynadığı 7 maçı da kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Kadın milli voleybol takımımız uluslararası arenada üç kez İstiklal Marşımızı okutup, Al Bayrağımızı göndere çektirdi. Böylesine eşsiz başarıyı eski yıllarda sadece Milli Güreş takımımız kazanmıştı.

Şimdi çıkıyor bazı kendini bilmezler "bunların yaptığı baldır bacak sergilemekten başka bir şey değil" diyerek  bu kadınlarımıza hakaret ediyor. Voleybolcu kızlarımıza dil uzatan bu geri kalmış yobazlar aslında kendilerini sorgulamalıdırlar.

İstiklal Savaşında sırtında cephane taşıyan, elinde silahla erkeğiyle birlikte savaşan, günümüzde spor, sanat, bilim ve daha bir çok alanda başarısını kanıtlayan Türk kadını başımızın tacıdır.

Ben köylü çocuğuyum. Rahmetli anneme sordum: "Anne ben ne zaman doğdum" diye.

Annem "oğlum ben sırtımda ekin ve dal taşırken sana hamileydim" dedi.

Bu gibi milyonlarca kadınımız var.

Başımızın tacı kadınlarımız hiçbir şekilde kötü muameleyi  haketmiyor. Çocuğunun gözü önünde öldürülmeyi, aşağılanmayı hiçbir şekilde haketmiyor. Başarısı alkışlanması gerekirken aşağılanmayı haketmiyor.

21'nci YÜZYILDA BU TÜR İNSANLIK DIŞI MUAMELELERE ARTIK DUR DEMELİYİZ.

- Hasan ÖZBEK

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap