ANKARA’DA “HELVA/GABUNE” ETKİNLİĞİ (2. Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ANKARA’DA “HELVA/GABUNE” ETKİNLİĞİ (2. Bölüm)
Haberin Tarihi: 17.10.2023 11:05:20 - Okunma Sayısı:902 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

ANKARA’DA “HELVA/GABUNE” ETKİNLİĞİ

  Zeki TARHAN – ANKARA

2.BÖLÜM

       Isparta Yerel Yönetimi, Isparta’nın Yemek Kültürünü Ankara’ya taşımıştı. Belediye Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, salonu dolduran 1500 kişilik Isparta’lı topluluğuna hitap ederken şöyle diyordu: “…Bu birlik ve beraberliği pekiştirmek için, böyle bir yemek vermeyi planlamıştık, bugüne nasipmiş. Bugün Isparta’mızın “DÜĞÜN YEMEĞİ”ni sizlerle paylaşmak isterdik.”

       … Ve Başkan BAŞDEĞİRMEN; “Isparta’ya gelemeyenleriniz için, HELVA / GABUNE’yi biz buraya getirdik” derken, davete icabet eden hemşehrilerine de memnuniyetini ifade ediyordu. Tabi Başkan, bununla yetinmiyor ve; “Isparta’mıza geldiğinizde Belediyemize de gelir bizleri ziyaret ederseniz, ondan da çok memnun oluruz” diyordu… Uzun zamandır Isparta’ya gelmeyen / gelemeyen hemşehrilerimize de bir çağrısı vardı BAŞDEĞİRMEN’in. “Bir gelin / görün şehrinizi, bıraktığınız gibi mi, gerilemiş mi, ilerlemiş mi? Bunları hep beraber görmemiz gerekiyor” diyordu.

***

       Etkinliğin son konuşmasını Vali Aydın BARUŞ yapıyordu. Baruş, Helva / Gabune etkinliği için organizasyonun gerçekleşmesine öncülük eden Belediye Başkanı BAŞDEĞİRMEN’e teşekkür etti. Tabi bu arada, ISVAK’ın çok değerli bir Vakıf olduğunu belirterek, kendisinin yaklaşık bir yılı aşkın Isparta’da olduğunu, Isparta denilince akla “Mutluluk” geldiğini, Isparta’lı ların yüzünde bir gülümseme olduğunu ve yaşamlarında memnunluk ifadesinin görüldüğünü dile getiriyordu.

       …Ve bakın Isparta valisi Baruş, kitabın tam da ortasından konuşarak son tahlilde Isparta için ne diyordu: “Isparta her değerlendirmede, Türkiye’nin en yaşanabilir şehirlerinden birisi olarak çıkıyor.”

       Isparta’nın tarım / sanayi ve turizm sektöründeki kalkınma çabalarında, Isparta’lı hemşehrilerimizin güç birliği yapmalarının önemine değinen Vali Baruş, her şeyin Isparta’lılar için gelecekte güzel olmasını dileyerek, bu güzelliğini hiçbir zaman kaybetmemesi temennisiyle konuşmasını bitiriyordu.

***

       SONUÇ: Helva / Gabune etkinliğinde, istenilen ve beklenen emece ulaşılmış, organizasyondaki başarı takdir görmüş, ama ne yazık ki; belki de geri dönülmez bir yok oluş sürecindeki EĞİRDİR GÖLÜMÜZ, BIRAKIN BİR CÜMLEYİ, BİR SÖZCÜKLE BİLE DİLE GETİRİLMEMİŞTİR.

       İnşallah sayın valimiz, TARHAN’ın bizzat kendilerine elden takdim ettiği AÇIK MEKTUP ile 32 maddelik MANİFESTO’yu dikkate alır ve bir umut ışığı yakılır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap