Deprem Çadırında Görev Alan Gönüllülere Teşekkür Belgesi…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Deprem Çadırında Görev Alan  Gönüllülere Teşekkür Belgesi…
Haberin Tarihi: 23.10.2023 17:59:31 - Okunma Sayısı:830 defa okundu.

Kaymakam Çelik: "Sizler ve bu ülkenin diğer görünmeyen kahramanları, "bu depremin üstesinden nasıl kalkabiliriz"in cevabı oldunuz."

DEPREM ÇADIRINDA GÖREV ALAN

GÖNÜLLÜLERE TEŞEKKÜR BELGESİ…

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olmak üzere 11 ilin etkilendiği deprem sonrası Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi işbirliği ile kurulan Deprem Çadırında 7/24 saat gözetmeksizin canla başla çalışarak adeta birbirine kenetlenen gönüllü vatandaşlar, Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildi.

Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi işbirliği ile Hükümet Konağı önüne kurulan Deprem Çadırında saat mefhumu gözetmeksizin canla çalışan 33 gönüllü vatandaş,  Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik tarafından “Teşekkür Belgesi” ile ödüllendirildi.

Bugün saat 16.00’da gönüllü vatandaşlar ile bir araya gelen Kaymakam Adem Çelik; Türk milletinin bu tür olaylarda birbirine sarılarak, birliktelik ruhunu ortaya çıkardığını ifade ederek şunları söyledi: “…Hepiniz biliyorsunuz ki; 6 Şubat 2023 tarihinde hepimizi üzen, hepimizi yaralayan büyük bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık. Sizler gibi sağduyusu yüksek kişilerle birlikte bugünleri hep beraber aştık. Her birimiz el birliği ile neler yapabiliriz diye bir koşuşturma içerisine girdik. Eğirdir özelinde konuştuğumuzda ise bütün vatandaşlarımız, dört bir koldan koştu, yetişti ve çok güzel bir yardımlaşma örneği sergilediler. Türkiye'ye örnek olacak bir dayanışmayı hep beraber hayata geçirdik. Bu anlamda her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her biriniz insanların yarasına derman olması noktasında emek sarf ettiniz. Hepinizin yüreğine sağlık.  İnşallah ülkemiz böylesine korkunç depremlerle bir daha karşı karşıya kalmaz ve canlarımız yanmaz.

Böylesi bir günde, biz Türk halkı olarak nasıl bir araya geldiğimizi bütün dünyaya göstermiş olduk. Ülke olarak örnek bir çalışma sergiledik. Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Allah devletimize, milletimize dirlik ve beraberlik nasip etsin.

Sizler ve bu ülkenin diğer görünmeyen kahramanları, "bu depremin üstesinden nasıl kalkabiliriz"in cevabı oldunuz. Kolay günler değildi ama hep birlikte başardık. Gerek belediyemiz, gerekse diğer kurumlar ve de vatandaşlarımız ciddi emekler verdiler. Bu birliktelik gerçekten çok güzeldi. Güzel günlerde bir araya gelelim. Bu birliktelik ruhumuzu güzel günlerde ortaya koyalım.”

Kaymakam Adem Çelik, gönüllü vatandaşlarla sohbet etmesinin ardından teşekkür belgelerini takdim etti.

EĞİRDİR DEPREM SONRASI

894 KİŞİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Eğirdir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı  tarafından verilen bilgiye göre;  06.02.2023 pazartesi günü merkez üstü Kahramanmaraş ilinde ve çevre illerini de etkileyen depremden dolayı Eğirdir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı  ve Eğirdir Belediyesi’nin  ortaklaşa kurmuş olduğu deprem koordinasyon merkezi kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, eğirdir esnafları ve Eğirdir’li hayırsever vatandaşlarımızın katkı ve çalışmalarıyla  şu ana kadar  894 kişiye ev sahipliği yapmış 21 aile 83 kişiye halen ev sahipliği yapmaktadır.

EĞİRDİRLİLER 591 BİN 452 LİRA BAĞIŞTA BULUNDU

Eğirdir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı  591.452 ,00 TL ayni bağış almış alınan bağışların 10.000,00 TL si yol yardımı 581.452,00 TL si depremzede vatandaşlarımıza nakdi, giyim, gıda, elektrik, su faturalarının  giderleri karşılanmıştır.

DEPREM BÖLGESİNE EĞİRDİR'DEN

39 KAMYON MALZEME GÖNDERİLDİ

Isınma, giyim, gıda, temizlik, çadır ve kişisel ürünler olarak 39 kamyon deprem bölgesine malzeme gönderilmiştir. Hayırsever vatandaşlar tarafından tahsis edilen toplam 34 evin oturulabilecek durumda olan 17 tanesi eksiksiz olarak düzenlenmiş ilçemizde kalmak isteyen vatandaşlara herhangi bir ücret talep edilmeden tahsis edilmiştir.

145 KİŞİYE 280 BİN 600 TL YARDIM YAPILDI

Depremden bu güne Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca 145 kişiye acil afet durumu yardımları ve acil temel ihtiyaç yardımları olarak 280.600,00 TL yardım yapılmıştır.

YAPILAN YARDIMLAR SORUNSUZ YERİNE ULAŞTIRILDI

Afet bölgesinden edinilen bilgilere gere Eğirdir’den yapılan yardımların nizami ve düzenli bir şekilde gönderildiğini dağıtımlar sırasında sorun yaşanmadığı bilgisi de edinilmiştir.

AFAD'DAN EĞİRDİR'E TEŞEKKÜR

İç işleri bakanlığı afet acil durum yönetimi Başkanlığınca belediye başkanımız Veli Gök’ün vermiş olduğu brifing sonucunda yapılan yardımlar örnek gösterilmiş ve teşekkür edilmiştir.

- EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap